
EKMEN “İŞKENCE SIRADANLAŞTIRILAMAZ”
EKMEN “İŞKENCE SIRADANLAŞTIRILAMAZ”
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, partinin kurucu üyelerinden M. İkbal Seyda ve Batman İl Başkanı Melik Müjdeci ile birlikte Batman’ın Kozluk ilçesinde bağlı Tımok (Gümüşörgü) köyünde işkence iddiası ile gündeme yansıyan Yahya Karataş’ı İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi’nde ziyaret etti.
İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi Başkanı Devran Yıldız ve yönetiminin de bulunduğu ziyarette konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, “Suçu ne olursa olsun bir insanın başına çuval geçirmek ve işkence, kötü muamele veya şiddete maruz bırakmak Anayasamız ve Uluslararası Sözleşmeler çerçevesinde büyük bir suçtur.
Kozluk ilçemize bağlı Tımok köyünde yaşanan bu iddialar ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Soylu’nun yanıtlaması istemiyle mecliste soru önergesi verdik. Ancak bunca iddiaya ve delile rağmen yetkililerin harekete geçmediğini ve işkence suçu faillerini cesaretlendirmeye çalıştığını gözlemliyoruz. Unutulmamalıdır ki işkence zamanaşımı olmayan bir suçtur. Üstü ne kadar örtülmeye çalışılırsa çalışılsın suçlular er geç yargı önünde hesap verecektir. İşkence vakalarının her geçen artması, sıradanlaştırılması, cezasızlık politikası ile faillerin cesaretlendirilmesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TEMA’DA ARI DÖNEMİ BAŞLADI
- 02ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
- 03EKMEN “BU BİR SON DEĞİL, YEPYENİ BİR BAŞLANGIÇ”
- 04GIDA NUMUNELERİ ALINDI
- 05BAŞKAN ÇİFTÇİ, ESNAFIN TALEPLERİNİ TESK’E TAŞIDI
- 06GÜNEYKENT SAKİNLERİNİ DİNLEDİ
- 07BİSİKLETİ ÇALINAN YURTSEVER’E HÜDA PAR SAHİP ÇIKTI
- 08Nûbihar Derneği'nden anadile sahip çıkma çağrısı
- 09VALİLER KARARNAMESİ ÖNCESİ KRİTİK ZİYARET
- 10VALİLER KARARNAMESİ ÖNCESİ KRİTİK ZİYARET
- 11Milletvekili Oduncu’dan Hasankeyf yolundaki kazalara tepki
- 12''MAVİ - YEŞİL BATMAN'A HAYAT KATACAK''
- 13ŞEYH HALİD ANMASI 17-18 MAYIS’TA
- 14BEŞEVLER MAHALLESİ PIRIL PIRIL
- 15YAMAÇ'TAN EŞİTLİK VURGUSU
Henüz Yorum yok