
BATMAN, BÖLGENİN ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK
BATMAN, BÖLGENİN ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK
Batman Valisi Ekrem Canalp’in himayelerinde ilimizde kurulması planlanan kısa sürede yaklaşık 60 bin, uzun vadede de 100 bin istihdamın hedeflendiği ve Batman’ı bölgede üretim üssü konumuna getirecek olan üç Organize Sanayi Bölgesi (OSB); tekstilden, gıdaya, katma değeri yüksek teknolojiden, lojistiğe kadar birçok sektörde yatırım yapmak isteyen yatırımcıları bekliyor.
OYMATAŞ GIDA İHTİSAS OSB’DE ARSA TAHSİSLERİNE BAŞLANDI
İlimiz merkez Oymataş sınırları içerisinde kurulacak olan Oymataş Gıda İhtisas OSB’de bulunan 77 adet parselin ve 25 adet lojistik alanın tapuları alınmış olup, MEYDİP üzerinden arsa tahsisleri ilana çıkmış durumda.
Karayolu ağına yakın olmasının yanı sıra Devlet Demir Yolu tarafından yapılacak demir yolu ile yatırım için cazip konumuna gelen Oymataş OSB’ye Batman’ın yanı sıra yurt genelinde yüzlerce yatırımcı yatırım yapmak için sıra beklemektedir.
RAMAN OSB ZEMİN ETÜT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
Aynı anda birçok sanayi alanın yanı sıra lojistik kent ve sera kentler için çalışmaların devam ettiği Batman’da yaklaşık 3 bin dönüm üzerine kurulacak Raman OSB’nin imar planına esas teşkil edecek jeolojik ve jeoteknik etüt çalışmaları tamamlandı.
Tüm sanayi parsellerinin tapuları alınmış olup, altyapı, OG-AG elektrik uygulama projeleri ihalesi en kısa sürede yapılacak.
SAMANYOLU OSB
Tekstilin başkenti olmaya aday Batman’da; mevcut OSB’de faaliyet gösteren tekstil fabrikaların yanı sıra kent merkezinde irili ufaklı yüzlerce tekstil atölyesi dünyaca ünlü birçok markaya yönelik üretim yapılmaktadır. Vali Ekrem Canalp’in yoğun çalışmaları girişimleri neticesinde Kozluk ilçemize bağlı Samanyolu Köyü’nde 1118 dönüm üzerine Samanyolu Tekstil Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalarda son aşamaya gelindi. İmar planına esas zemin etüdü jeolojik ve jeoteknik raporları onaylanırken, imar planları Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğüne onaylanmak üzere gönderilmiş olup, parselasyon planlarının yapımı ile ilgili hizmet alımı yapılarak, işlemlere başlanmıştır. Parselasyon planları sonrasında altyapı ve elektrik uygulama projelerinin hazırlanmasına geçilecektir.
İlimizde hayata geçirilecek sanayi alanları ile ilgili açıklama yapan Vali Ekrem Canalp “Bütün Batman Çayı havzasınca sağlı sollu araziler üzerinden 22 bin 500 dönümlük bir arazi var ve bu arazilerin tamamı devletin mülkiyetinde hazine arazisidir. Hazine arazilerinin büyük bir kısmı üzerinden sera kentler serisi kuracağız. İlkine, Balpınar bölgemizde başlayacağız. Arkasından aşama aşama Malabadi Köprüsüne kadar olan bölgenin tamamında seri halde sera kentleri hayata geçireceğiz” dedi.

Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Sason’da ikinci tur köy ziyaretleri
- 02Vali Canalp, Sason Cobet Yaylasında ilk bal sağımına katıldı
- 03Hasankeyf Kaymakamı İmrak, 100'ncü hane ziyaretini gerçekleştirdi
- 04Belediye, Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımı başlattı
- 05Belediye itfaiyesinden yangınlara karşı hayat kurtaran uyarılar
- 06Batman Üniversitesi’nde bu yıl 2602 yeni öğrenci kontenjanı
- 07BATMAN’DA MEZARLIK HİZMETLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 08BATMANLI GENÇ İŞ İNSANI SERHAT AKSOY'UN LONDRA’DAKi BAŞARISI
- 09VALİ CANALP, MÜDÜRLERİ MAKAMINDA KABUL ETTİ
- 10BATMANLI HEMŞEHRİMİZE ÖNEMLİ GÖREV
- 11ETİKET VE FİYAT DENETİMİ YAPILDI
- 12KAÇAK SİGARA OPERASYONU: 8.940 PAKET ELE GEÇİRİLDİ
- 13BAKAN MEMİŞOĞLU’NDAN BATMAN’A TEŞEKKÜR BELGESİ
- 14ESKİ EHLİYETLERDE SON GÜN 31 TEMMUZ
- 15AŞIRI SICAKLAR TRAFO PATLATTI
Henüz Yorum yok