İş yeri yanan Suriyeli yardım istedi
Geçtiğimiz gün Batman’ın Yeni Mahalle Yunus Emre Caddesi üzerine bulunan Muhammed Hüseyin isimli Suriyeliye ait berber dükkânında yangın çıktı. Çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, yangın nedeniyle dükkân içinde bulunan eşyalar ise kullanılmaz hale geldi.
Ülkesindeki iç savaştan kaçıp Batman’a sığınan ve elindeki tüm parasıyla açtığı berber dükkânıyla kendisinin ve ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Suriyeli Muhammed Hüseyin, dükkânının yanmasıyla mağdur olduğunu belirterek, yetkililerden destek istedi.
"Paramız yok, bu masrafın altından nasıl kalkacağız bilemiyoruz"
Tüm sermayesinin yangında kül olduğunu ifade eden Hüseyin, “Ben Suriye’nin kamışlı şehrinden savaştan kaçıp buraya geldim. Orada da berberlik yapıyordum. Buraya geldiğimde de burayı açtım. En azından burayı işleterek ekmek yiyebiliyorduk. Eşim de terzilik yapıyordu. Hamile olduğu için bu berber dükkânı ile kendimize bakıyorduk. İş yoktu, kârda etmiyorduk, en azından ekmeğimizi çıkarıp şükrediyorduk. Bu bela geldi başımıza, dükkânımızın hepsi yandı. Paramız da yok, bu masrafın altından nasıl kalkacağız bilemiyoruz. Devlet bize yardımcı olursa, çok iyi olur.” dedi.
"Varımız yoğumuz bu dükkândı"
Çok zor durumda olduğunu aktaran Hüseyin, “Halkımız veya devlet bize yardım ederse çok güzel olur. Dükkânın içindeki her şey yandı. Fön makineleri, malzemeler, koltuklar hepsi yandı. Varımız yoğumuz bu dükkândı. Zaten kirasını zor ödüyoruz, malzemelerde pahalı nasıl yapacağım bilmiyorum. Bir çocuğum var, birisi de Allah kısmet ederse olacak. Hem evin kirası hem de dükkânın kirası 800 TL veriyorum, çok zor. İş olsa normaldir, yapabilirdim. Fakat iş olmadığı için yapacak gücüm yok. Boyası, malzemeler, koltuğu, malzemeleri nereden getireceğiz, para olmayınca. Çok zor durumdayız, yardım istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ, İKİ MAHALLENİN SAKİNLERİYLE ORUCUNU AÇTI
- 02ŞANSİ “RAPOR TÜRKİYE’NİN ORTAK GELECEĞİNE IŞIK TUTUYOR”
- 03324 KİLOMETRE YOL ÇİZGİSİ TAMAMLANDI
- 04DEVA'DAN RAMAZAN'DA PAYLAŞIM
- 05GERCÜŞ’TE RAMAZAN ŞENLİKLERİ BAŞLIYOR
- 06NASIROĞLU’NDAN RAMAZAN’DA HASTA ZİYARETİ
- 07MİNİK YÜREKLERDEN GAZZE’YE UMUT
- 08KADINA ŞİDDETE KARŞI TOPLUMSAL UYANIŞ
- 09BAHÇELİEVLER’DE SİLAHLI PANİK
- 10“SAHAMIZ KAPANMASIN, TAHRİKLERE KAPILMAYALIM”
- 11PETROLSPOR CEZAYA TAKILMADI 4-1
- 12PETROL-İŞ, ''TPAO'DA LİYAKAT YOK SAYILIYOR''
- 13KUYTUL, BATMAN’DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU
- 14PWK’den Dünya Anadil Günü mesajı : “Dilimiz varlığımızdır”
- 15MÜSİAD BATMAN'DAN ANLAMLI İFTAR




Henüz Yorum yok