Halk Sokağa İndi
Batman’da siyasi partilerin destekleri ve Batman Düşünce ve İnanç Platformuna üye sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı. Yürüyüşe katılanlar Gercüş ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 8 askerin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan PKK’nin bombalı saldırılarını telin etti.
Batman Park AVM önünde toplanan vatandaşlar, buradan Atatürk Parkı’na kadar yürüdü. Yapılan yürüyüşte katılımcılar, PKK aleyhine slogan attı. Yürüyüşün ardından Atatürk Parkı’nda toplanan kalabalık, PKK’ye tepkisini burada da gösteremeye devam etti.
Batman İl Vaizi İbrahim Halil Yakut tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan basın açıklamasını Memur-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin okudu.
Ergin, yaptığı açıklamada, barıştan yana olmadığını çözüm sürecini baltalayarak ortaya koyan taşeron örgüt PKK'nin, bölgenn ve ülkenin istikrarını bozmaya devam ettiğini belirtti.
Ergin, sözlerinin devamında, "Masum insanların canına kast edecek kadar alçalan terör örgütleri; kimi zaman beyinlerini uyuşturarak canlı bomba haline getirdikleri zavallıları, asker, polis, sivil, yaşlı, çocuk ayrımı yapmadan insanlarımızın arasına sürerek patlatmakta; kimi zaman bir bombanın pimini çektirerek katliam yapmaktadırlar. Yüzlerce masumun canına kıyan terör örgütleri ve onları kullanan güçler, ne yaparsa yapsınlar asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. PKK terör örgütü, bölgemize yapılan yatırımları baltalamaya devam etmektedir. Bölgemize yapılan baraj, yol, okul, hastane gibi birçok yatırımın önünü kesmeye çalışan taşeron örgüt, dün yol güvenliği sağlamakla görevli gencecik askerlerimizi şehit ederek korku ve endişe yaymaya çalışmaktadır. Ancak küresel şeytanlar ve yerli işbirlikçileri bilmelidir ki her terör eyleminden sonra bu ülkenin fedakâr ve feraset sahibi vatandaşları daha çok kenetlenecek, birlik ve beraberliğini biraz daha pekiştirecektir." ifadelerini kullandı.
.
Basın açıklaması sonrası Batman İl Müftü Vekili Ahmet Duran tarafından yapılan duanın ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 017 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 02“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 03POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 04UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI
- 05Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 06BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 07Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 08HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 09"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 10KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI
- 11İPRAGAZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 12ŞEYH SÜLEYMAN'E ŞABE VEFAT ETTİ
- 13EKMEN:BATMAN'A LONDRA AKTARMALI UCUZ BİLET ALABİLİRSİNİZ
- 14ARANAN 37 ŞAHIS YAKALANDI
- 15Batman Çevre Gönüllüleri’nden ağaç kesimlerine tepki




Henüz Yorum yok