
Batman'da yol çalışmaları sürüyor
Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, merkez ve köylerde devam eden yol ve altyapı çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
Çalışmaların en kısa sürede bitirileceğini açıklayan Özer, yolların kullanıma açılmasının vatandaşlara rahatlık sağlayacağını söyledi.
Özer, “2016 yılında ekiplerimiz tarafından Batman merkez ve ilçelerimizin köylerinde planlaması yapılan tüm çalışmaları büyük bir titizlikle planlanmakta ve köylülerimizin hizmetine sunulması için azami gayret gösterilmektedir. Vatandaşlarımızın daha rahat yaşayabilmelerini sağlayabilmek amacıyla en ücra köylerimize kadar hizmet götürmek için var gücümüzle çalışmaktayız.” dedi.
Merkeze bağlı 9 köyde 44 buçuk kilometre yol onarım çalışması gerçekleştiğini belirten Özer, Beşiri’ye bağlı 2 köyde 3 buçuk kilometre, Kozluk’a bağlı 7 köyde 62 kilometre, Sason’a bağlı bir köyde 9 kilometre, Gercüş’e bağlı 7 köyde 31 buçuk kilometre olmak üzere toplam 151 kilometre yol onarımı yapıldığını ifade etti.
Köylülerin su ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla içme suyu programı kapsamında 6 tesis, 4 onarım, 3 sondaj ve 22 depo yapılıp hizmete sunulduğunu dile getiren Özer, merkeze bağlı bir köy ve Gercüş’e bağlı 4 köy olmak üzere toplam 5 köyün kanalizasyon çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Özer, açıklamasını şöyle tamamladı: “Batman merkeze bağlı 14 köyde 26 buçuk kilometre beton asfalt kaplama, 16 bin metrekare köy içi parke taşı kaplama, Beşiri ilçemize bağlı 13 köyde 23 buçuk kilometre beton asfalt kaplama, 18 bin metrekare köy içi parke taşı kaplama, Gercüş ilçemize bağlı 17 köyde 13 kilometre beton asfalt kaplama, 11 kilometre stabilize kaplama ve 13 adet muhtelif ebatlarda menfez yapımı, Kozluk ilçemize bağlı 21 köyde 25 kilometre beton asfalt kaplama, 9 buçuk kilometre beton yol, 13 adet muhtelif ebatlarda menfez, 10 bin metrekare köy içi parke taşı kaplama, Sason ilçemize bağlı 34 köyde 18 kilometre beton asfalt kaplama, 8 buçuk kilometre yeni yol ve 27 adet muhtelif ebatlarda menfez olmak üzere toplamda 99 köy, 106 kilometre beton asfalt, 44 bin metrekare köy içi parke taşı kaplama, 11 kilometre stabilize kaplama, 53 adet muhtelif ebatlarda menfez, 9 buçuk kilometre beton yol ve 8 buçuk kilometre yeni yol yapılarak köylülerimizin hizmetine sunulacaktır.”
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01UYUŞTURUCUYA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
- 02HÜDA PAR'DAN ÇÖP AKTARMA TESİSİNE VETO
- 03KAPLAN, “YÜKSEK KİRALAR ESNAFI ZORLUYOR”
- 04ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ DESTEK SÜRÜYOR
- 05BÖLGENİN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI ÜSSÜ OLACAK
- 06SIFIR ATIK UYGULAMASI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 07BELEDİYEDEN FIRINLARA SIKI DENETİM
- 08Çevrecilerden Diyarbakır Caddesi düzenleme projesine tepki
- 09HAZIRLIK MAÇINDA FARKLI GALİBİYET
- 10Vali Canalp,
- 11HASANKEYF'TE TARİHE IŞIK TUTULUYOR
- 12TÜNELDE KORKUTAN KAZA
- 13Eğitim-Bir-Sen’den Medeniyet Yolculuğu : Roma’dan Kurtuba’ya
- 14Kaymakam Başar, hane ziyaretlerine devam ediyor
- 15Başkan Şansi’den 500 kişiye istihdam müjdesi
Henüz Yorum yok