Cigerxwin anıtını yeniden dikeceğiz”
Cigerxwin anıtını yeniden dikeceğiz”
31 Mart yerel seçim çalışmaları için Batman’a gelen DEM Parti Eşgenel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Gercüş’te düzenlenen halk buluşmasına katıldı.
Kayyımların şehirlerde tahribat yarattığını belirten Hatimoğulları, “Kayyım tarafından yıktırılan Cigerxwin’in anıtını Gercüş’te onun memleketinde yeniden dikeceğiz” dedi.
“TARIMA DESTEK VERMEDİLER”
Gercüş’ün tarım ile geçinen bir yer olduğunu belirten DEM Parti Eşgenel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Tarıma destek vermediler. Buranın üzümüne gereken değer verilmedi. Biz belediyeye geldiğimizde oluşturacağımız kooperatifler ile bu halkın tarım ürünlerine hak ettiği değere kavuşması için çalışacağız. Hasankeyf’ten geldik. Hasankeyf’i yok edenlerin vaadi burayı turizm cennetine dönüştürme vaatleri vardı. Ancak gelinen aşamada insanlar göçe zorlandı. Yeni kurulan ilçede esnafların dükkanları boş. Buranın tarihi dokusunu yok edenler aynı zamanda halkı işsizliğe mahkum etti. Bir bütün yok edildi” dedi.
“KENDİMİZİ DE KENTİMİZİ DE BİZ YÖNETECEĞİZ”
Kayyımların yaratığı tahribata dikkat çeken Hatimoğulları, “Halkların barış içinde yaşadığı Gercüş’te çok dili belediye hizmeti vereceğiz. Cigerxwin’in anıtı Gercüş’te yeniden dikeceğiz. Onların yıktığı anıtı tekrardan dikeceğiz. Kadınlara dönük istihdam alanı sağlayacağız. Kadın dayanışma merkezi ile kadınların sorunları dinleyip buna çözüm bulacağız. Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz. 31 Mart akşamı burada zafer halayını çekeceğiz” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmanın ardından Hatimoğulları, bulaşmaya gelenler ile halaya durdu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Objektif Gazetesi ve Radyo Yüksel'den Gastronomi Turizmine Anlamlı Ziyaret
- 02VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”
- 03Batman’ın Lezzet Mirası Emin Ellerde
- 04Başkan Çetin : "15 Temmuz ruhu sonsuza dek payidar kalacak"
- 05Batman’da Sokakta Dehşet: Tartıştığı Şahıs Tarafından İki Ayağından Vuruldu!
- 06HASANKEYF'TE VERGİ DENETİMİ
- 07Batman Havalimanı’nda Yolcu Sayısı 408 Bini Aştı
- 08DESPAŞ ENERJİ'DEN DİJİTAL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
- 09GÜNGÖR : "BATMAN GÜZELLİKLERİYLE ANILSIN"
- 10ŞAHİN : 15 TEMMUZ UNUTULMAMALI
- 11ODUNCU'DAN LÖSEMİ İLACI İÇİN ÖNERGE
- 12TÜZÜN'DEN 15 TEMMUZ MESAJI
- 13Başkan Şansi : "Milletimiz canı pahasına geleceğine sahip çıktı"
- 14“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 15KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR




Henüz Yorum yok