
"Emekliler ekonomik sıkıntı çekiyorlar"
Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen ve Mali Sekreter Selim Altınkaynak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın ziyaretleri kapsamında İLKHA Batman İrtibat Bürosunu ziyaret etti.
Ziyarette basının önemine dikkat çeken Ekmen, ülkemizde basının hak ettiği değeri yeterince görmediğini söyledi.
Ekmen, “Gazeteciler bir ilin, ülkenin olmazsa olmazlarıdırlar. Dolayısıyla her kesimden gazetecileri desteklemek gerekir. Gazeteciler kamuoyunu bilgilendiriyor. Onları her şeyden haberdar ediyorlar. Gazeteciler çok önemli bir yer tutmalıdır. Çünkü basın halk için de devlet için de gereklidir. Bu kurumun basite alınmaması, sahiplenilmesi gerekir." dedi.
Emeklilerin hak ettikleri standarttı yakalayamadıklarını vurgulayan Ekmen, "Emeklilere yapılan bazı zamlar var. Emekliler için yapılanlar var; ama yeterli değildir. Emekliler ekonomik sıkıntı çekiyorlar. Emeklilere verilen zamlar seyyanen değildir. Zamlar yüzdelik hesabıyla verildiği için az maaş alan az alıyor, normal alan da normal alıyor. Bu da adil bir uygulama değildir." şeklinde konuştu.
Emeklilerin hak ettikleri değeri görmeleri gerektiğine işaret eden Ekmen, "Biz emekliler, zamların seyyanen verilmesini istiyoruz. Emekliler bu ülkeye katkı sunmuş insanlardırlar. Birine az verip, diğerine çok para vermek doğru bir şey değildir. Biz buna karşıyız. Emeklilerin maaşlarının düzeltilmesini, standart birliğin yakalanmasını istiyoruz. Emekliler her şeyi hak ediyor. Maaşlarımız konusunda çok da huzurluyuz diyemeyiz. Yerel yönetimlerden de isteğimiz, emeklilere sosyal tesis yapılmasıdır. Büyükşehirlerde bunlar yapılmış, Batman'da bunu hak ediyor." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Kamu Yönetimine ‘Sabahın Bereketi’ damgası
- 02KÖYLERİN ULAŞIM KONFORU ARTIYOR
- 03BATMAN’IN TURİZM DEĞERLERİ, TUR OPERATÖRLERİNE TANITILDI
- 04MASA TENİSİNDE BATMAN RÜZGÂRI
- 05HASANKEYF’TE GENÇLİK BULUŞMASI
- 06HOBİ BAHÇELERİNE YIKIM GÜNÜ: KÖYLÜLERDEN TEPKİ VE ATEŞLİ PROTESTO
- 07YENİ YERLEŞİM ALANLARININ SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM
- 08BATMAN’DA 282 DEV PROJE TAKİPTE
- 09Tasarruf Bilinci Kırsala Yayılıyor
- 10GENÇ HASTAYA ÇENE AMELİYATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 11TPAO’DAN BATMAN’DA 5 MİLYON 280 BİN VARİLLİK PETROL ÜRETİMİ
- 127 AYDA 4 BİN 560 İŞLEM!
- 13HÜDA PAR, GENÇLİK POLİTİKALARINI MASAYA YATIRDI
- 14“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
- 15Batman’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Soğuk Limonata ve Su Dağıtımı
Henüz Yorum yok