"Başarımın sırrı düzenli çalışmak"
Batman'da özel bir kolejde eğitim gören Cemre Nur Karadeniz, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) il birinciliğini, Ahsen Pınar Işık il ikinciliğini, Zeynep Kutlu ise il üçüncülüğünü elde etti.
2 milyon 162 bin 895 öğrencinin ter döktüğü sınavda matematik ve fen bilgisi sorularının tamamına doğru yanıt vererek YGS'de il birincisi olan Karadeniz, büyük başarıya imza attı.
Duygularını anlatan Karadeniz, başarısının sırrının düzenli çalışıp, çokça kitap okumak olduğunu söyledi.
Hedefinin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini okumak olduğunu belirten Karadeniz, yaşıtlarına da yaptığı tavsiyede düzenli çalışıp, bol bol kitap okumalarını istedi. Karadeniz, "Küçüklüğümden beri düzenli bir şekilde çalışıyorum. Kendimi çok fazla yormuyorum. Az ama düzenli bir şekilde çalıştım ve bolca kitap okuyarak bu başarıyı elde ettim." dedi.
Işık ile Kutlu da duygularını aktararak, hedeflerinin Hacettepe Üniversitesinde Tıp Fakültesi okumak olduğunu dile getirdi.
Öğrencilerinin başarısından duydukları mutluluğu ifade eden okul müdürü Veysel Önal, büyük bir sevinç yaşadıklarını söyledi. Önal, "Batman'da il birincisi olan Cemre Nur Karadeniz isimli öğrencimiz matematik ve fen bilgisi sorularının tamamını doğru cevaplamayı başardı. Ahsen Pınar Işık isimli öğrencimiz ise matematik ve fen bilgisi sorularında bir yanlış yaparak il ikincisi olma başarısı gösterdi. Zeynep Kutlu da matematikten 39 doğru, bir boş ve fen bilgisi sorularından da 37 doğru 3 yanlış yaparak il üçüncüsü olmayı başardı. Batman'da YGS'de ilk 3 sıralamasının kız öğrencilerden oluşması ise büyük bir sevinç oluşturdu." şeklinde konuştu.
Öğrencileri kutladıklarını sözlerine ekleyen Önal, "İl sıralamasında ilk 3'e giren öğrencilerimizin kız çocuklarımızdan olması bölge ve Batman açısından bizleri ayrıca memnun eden bir sonuç oldu. Cemre Nur Karadeniz Türkiye 267'ncisi, ikinci olan Ahsen Pınar Şık ise Türkiye 373'üncüsü, üçüncü olan Zeynep Kutlu ise bin 423'üncü olarak bizleri gururlandırdı. Bu üç öğrencimiz de inşallah Türkiye'nin en iyi üniversitelerine yerleşmiş olacaklar." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 017 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 02“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 03POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 04UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI
- 05Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 06BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 07Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 08HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 09"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 10KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI
- 11İPRAGAZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 12ŞEYH SÜLEYMAN'E ŞABE VEFAT ETTİ
- 13EKMEN:BATMAN'A LONDRA AKTARMALI UCUZ BİLET ALABİLİRSİNİZ
- 14ARANAN 37 ŞAHIS YAKALANDI
- 15Batman Çevre Gönüllüleri’nden ağaç kesimlerine tepki




Henüz Yorum yok