NASIROĞLU'NDAN ELEŞTRİLERE YANIT
Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Manisa'nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren bir maden firmasına yönelik gelen eleştirileri yanıtladı.
TBMM'de düzenlenen basın toplantısında Milletvekili Nasıroğlu, Fernas İnşaat'a ait Soma maden sahası ve işçilerle ilgili iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.
'MADEN SAHASINDA 500 KİŞİ ÇALIŞIYOR'
FERNAS İnşaat'ın, babası Necat Nasıroğlu tarafından kurulduğunu belirten Milletvekili Nasıroğlu, siyasete girdikten sonra şirketteki görevlerinden istifa ettiğini bildirdi. Manisa'nın Soma ilçesinde 10 yıldır madencilik alanında faaliyette bulunduklarını dile getiren Milletvekili Nasıroğlu, bölgede iki projenin yürütüldüğünü, ikinci projenin hazırlık aşamasında olduğunu aktararak, bu projede yaklaşık 500 kişinin çalıştığını ifade etti. Milletvekili Nasıroğlu, yaklaşık 6 milyar 700 milyon lira yatırım yaptıklarını, yaklaşık 1,5 milyar lira daha yatırım gerçekleştirileceğini kaydetti. Yaklaşık 500 kişinin çalıştığı maden sahasında iş disiplinine, kurallara uymayan 5 işçinin iş akdinin feshedildiğini, bir kişinin de deneme süresinde uygun görülmediği için işe devam ettirilmediğini söyleyen Milletvekili Nasıroğlu, işten çıkarılan işçilerin maden sahasını işgal ettiğini belirtti. "İşçilerin, sendikalı oldukları için işten çıkarıldığının" iddia edildiğini aktaran Milletvekili Nasıroğlu, Soma'da 2 bin 100 sendikalı çalışanın bulunduğunu, bu iddianın gerçeği yansıtmadığını kaydederek, "İşçilerin sendikalaştıkları için işten atıldıkları külliyen yalandır, doğru değildir" diye konuştu.
İşçilerin işten çıkarıldıktan sonra sosyal haklarının verildiğini ifade eden Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, firmada çalışan işçilerle ilgili bir sorunun olmadığını, ücretlerin zamanında ödendiğini belirtti. Milletvekili Nasıroğlu, "Hiçbir dönem işletmemizin yolunu bilmeyen bazı siyasi figürler ortaya çıkmaya başlıyor. Gelip orada işçilerle beraber işletmeye yönelik hareketler yapılıyor. Bu arkadaşlarımızı yönlendiriyorlar, arka planda bazı marjinal gruplar sürekli oyalıyor, çalıştığı iş yerine karşı kışkırtıyorlar" diye konuştu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01FATMA ŞAHİN’DEN AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI’NA ZİYARET
- 02PARK AYDINLATMA SİSTEMLERİ GENEL BAKIMDAN GEÇİYOR
- 0335 FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 04TEMİZLİK KAMPANYASI 3 MAHALLEDE DEVAM ETTİ
- 05Beşiri’de 14 Engelliye Akülü Sandalye Desteği
- 06CANSUYU DERNEĞİ’NDEN RAMAZAN ÖNCESİ 400 AİLEYE YARDIM
- 07HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ DUALARLA AÇILDI
- 08NASIROĞLU’NDAN ZİYARET TURU
- 09Gazeteciler Derneği’nde Hatice Türkan dönemi başladı
- 10KAHVECİLER VE KIRAATHANECİLER ODASINDA YENİ DÖNEM
- 11BATMAN'A 301 MİLYON TL'LİK YATIRIM DESTEĞİ
- 12Esnafa ramazan çağrısı
- 13Murat Soner ile “Dizimde Oynar Mısın?” 17 Şubat’ta Batman’da Seyirciyle Buluşuyor!
- 14BOĞAZİÇİ TEKNOPARK’TAN BATMAN’DA İLK DEMO DAY
- 15EKREMOĞLU, ''ESNAFA YÜZ MİLYONLARCA KREDİ VERDİK''




Henüz Yorum yok