
12 ülkeden 470 sporcu katıldı
12 ülkeden 470 sporcu katıldı
Batman Belediyesi ev sahipliğinde, Valilik, Türkiye Atletizm Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle geçen yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası yarı maratonu ve Halk Koşusunun ikincisi düzenlendi.
Batman Belediyesi ev sahipliğinde, Valilik, Türkiye Atletizm Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle geçen yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası yarı maratonu ve Halk Koşusunun ikincisi düzenlendi.
Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılı nedeniyle düzenlenen halk koşusu 3 kilometre, yarı maraton koşusu ise 21 kilometrede koşuldu. Yarışmaya, 12 değişik ülkeden 470 sporcu katıldı. Batman Belediyesi önünden otobüslerle yarı maratonun başlangıç yeri olan Kozluk Samanyolu Köyüne götürülen sporcular, start düdüğü ile koşuya başladı. 21 kilometrelik uluslararası maraton koşusu Belediye önünde son buldu.
SİYAHİ OYUNCULAR MARATONA DAMGASINI VURDU
Maratonda erkeklerde birincilik ipini göğüsleyen Kenyalı Sporcu SangBenard Cherliyot 5 bin TL ile ödüllendirildi. İkinciliği Etiyopya’dan Febene Alemu Regasa, üçüncülüğü ise Kenya’dan Moses Too aldı. Kadınlarda ise birinci Kenya’dan Daisy Jeptoo, ikinci Nuran Satılmış ve üçüncülüğü Nursel Karataş aldı. Erkekler halk koşusu birincisi Yasin Özdemir, ikinci Ramazan Yıldız ve üçüncü Mustafa Balık olurken kadınlarda ise birinci Makbule Akbaba, ikinci Ruken Tek ve üçüncü Kader Şimşek oldu.
“ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİN RUHUNA ARMAĞAN EDİYORUZ”
Startın verildiği alanda açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, “Spor faaliyetlerine önem veriyoruz. Geçen yıl yarı maratonumuzun birincisini gerçekleştirmiştik. O gayrı resmi bir organizasyondu. Bu yıl ise federasyonumuz takviminde olan bir müsabaka oldu. Bu organizasyonu Çanakkale şehitlerimizin ruhuna armağan ediyoruz. Bu tür etkinlikler şehrimizde önemli farklılıklar yaratıyor. Vatandaşlarımızda da memnuniyetler yaratıyor, şehrimizin tanıtımı içinde önemli bir katkı sağlıyor. Bütün sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 09Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YOLAĞZI KÖYÜ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENDİ
- 02DEM PARTİ, KAHVE FESTİVALİ İÇİN ŞEFFAFLIK İSTEDİ
- 03BESO’DAN DİJİTAL MEDYA ANLAŞMASI
- 04“EMEĞE SAYGI, ALIN TERİNE DEĞER”
- 0539 KİLO SKUNK ELE GEÇİRİLDİ
- 0623 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
- 071 MİLYON 410 BİN TL’LİK MEHRİNİ GAZZE’YE BAĞIŞLADI
- 08İL BAŞKANI YILMAZ’DAN BATMAN GÖNÜLLÜLER DERNEĞİNE TAM DESTEK
- 09ONKOLOJİ TANI VE TEDAVİ MERKEZİ AÇILDI
- 10SESSİZCE ŞAMPİYON OLDU
- 11ÖĞRENCİLERE ÇARPMAMAK İÇİN UÇURUMA GİTTİ
- 12DİŞ HASTANESİNDE KABA İNŞAAT TAMAMLANDI
- 13Eyfel Kır Düğün Salonu Batman’a renk katacak
- 14KAYMAKAM İMRAK, MUHTARLARLA TOPLANTI YAPTI
- 15“Yarınlarımız çocuklarımızın elleriyle şekillenecektir”
Henüz Yorum yok