
“AİLE HEKİMLERİ DOĞRUDAN TETKİK İSTEYEBİLECEK”
Batman İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Semih Canpolat, 1 Ocak 2025 itibarıyla başlayacak olan dijital entegrasyon çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Batman İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Semih Canpolat “Birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetleri arasında sağlanan dijital entegrasyon sayesinde aile hekimlerimiz artık INR, röntgen, mamografi ve yeni doğan kalça ultrasonografisi gibi tetkikleri doğrudan hastanelerden talep edebilecek” dedi.
Yeni sistemle birlikte, hastalar herhangi bir poliklinik kaydı yaptırmadan tetkiklerini çektirebilecek ve sonuçlar aile hekimlerinin ekranlarına doğrudan iletilecek. İl Müdürü Canpolat “Bu yenilik sayesinde vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaşacak ve süreçler hızlanacak” diye ekledi.
HASTALAR İÇİN KOLAYLIK VE GÜVENLİK
Yeni uygulamanın detaylarını paylaşan İl Müdürü Canpolat “Hastalarımıza e-Nabız üzerinden benzersiz bir kod üretilecek. Tetkik istemleri sonrası herhangi bir muayene kaydı yapılmayacak ve gereksiz tekrarların önüne geçilecek” ifadelerini kullandı.
Mamografi ve yeni doğan ultrasonografisi gibi işlemler için aile hekimleri randevu oluşturabilecek.
SAĞLIKLI HAYAT MERKEZLERİ İLE İŞ BİRLİĞİ
İl Müdürü Canpolat, Sağlıklı Hayat Merkezlerinin bu sistemin önemli bir parçası olduğunu belirterek, “Hastalarımız burada diyetisyen, fizyoterapist ve psikolog gibi uzmanlardan danışmanlık hizmeti alabilecek. Ayrıca, sağlık hizmetleri dijital entegrasyonla daha koordineli hale gelecek” açıklamasında bulundu.
HİZMET SÜREKLİLİĞİ SAĞLANACAK
İl Müdürü Canpolat, il sağlık müdürlükleri, hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinin yeni sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak için entegrasyon süreçlerini düzenli olarak takip edeceğini belirterek “Batman halkımız için sağlık hizmetlerinde her zaman en iyisini hedefliyoruz. Bu yeni dönemle birlikte hizmet kalitemizi daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyoruz” dedi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DÜNYA HASTANESİ, YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI
- 02EKMEN “BİR SOSYAL MEDYA HESABINI SUSTURMAK, SEÇMENİN SESİNİ KISMAK ANLAMINA GELİR“
- 03BELEDİYE’DEN KAYIP-KAÇAK SU SEFERBERLİĞİ
- 04VKS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 05REKTÖR DEMİR, VAKIFLAR HAFTASI AÇILIŞINA KATILDI
- 06BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
- 07HÜDA PAR’DAN GIDA VE TOPTANCILAR’A ZİYARET
- 08BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE 3. GASTRONOMİ FESTİVALİ HEYECANI
- 09REAL KONAK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE 3. AŞAMAYA ULAŞTI
- 10Batman’da otobüs durağında arı paniği: mühendis müdahale etti
- 11Yeşil Nohut Geçim Kapısı
- 12SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 1350 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
- 14İUP BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 15KAÇAK SİGARA OPERASYONUNDA 4 ŞÜPHELİYE ADLİ İŞLEM
Henüz Yorum yok