
ÜNİVERSİTEDE İDARECİLERE SEMİNER VERİLDİ
Batman Üniversitesinde idarecilere seminer verildi
Batman Üniversitesinde Batı Raman Yerleşkesinde Öğretmen Akademisi Buluşma Programı kapsamında “Pandeminin Çocuk ve Gençlerin Ruh Sağlığı Üzerine Etkisi ve Okullarda Bu Sorunların Tanınarak Çözümü” konulu bir konferans düzenlendi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Veysi Çeri’nin konuşmacı olduğu konferansa Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların müdür ve müdür yardımcıları katıldı.
Pandeminin çocuk ve gençlerin ruh sağlığı üzerine etkisinin neler olduğundan ve okullarda bu sorunların çözümü ile ilgili neler yapılabileceğinden söz eden Doç. Dr. Veysi Çeri, ülke nüfusunun üçte birini çocukların oluşturduğunu belirterek çocukların psikolojilerinin önemine ve çocuklara karşı olan sorumluluklarımıza dikkat çekti.
Çocuklarda görülen anksiyete bozukluğuna değinerek ders başarısında düşüş, aileyi kaybetme duygusu, hastalık korkusu, ailede hastalığa yönelik psikolojik baskı, bulantı, kusma, bayılma, sık sık tuvalete gitme gibi birçok rahatsızlıklar görüldüğünü belirten Çeri, ayrıca çocuklarda sosyalleşme fobisinin oluştuğunu ve beraberinde arkadaş edinememe, iletişim kuramama, depresyon, çarpıntı ve sıkıntı hislerinin de görülebildiğini söyledi.
Okullarda Okul Sağlığı Ruh Merkezleri oluşturularak öğrencilerin dikkatle izlenmesi gerektiğinin altını çizen Çeri, hastalığın tedavisi için erken teşhisin çok önemli olduğunu ifade etti. Bu konuda yöneticilere ve öğretmenlere büyük görevler düştüğünü anlatan Çeri, “İzle-Dinle-Bağ Kur” yöntemleri ile PDR servisine ve aileye ilgili bilgilendirmeler yapılıp, tedavi sürecinin hızlandırılması gerektiğini kaydetti.
Seminer, katılımcı sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01EKMEN “BU BİR SON DEĞİL, YEPYENİ BİR BAŞLANGIÇ”
- 02GIDA NUMUNELERİ ALINDI
- 03BAŞKAN ÇİFTÇİ, ESNAFIN TALEPLERİNİ TESK’E TAŞIDI
- 04GÜNEYKENT SAKİNLERİNİ DİNLEDİ
- 05BİSİKLETİ ÇALINAN YURTSEVER’E HÜDA PAR SAHİP ÇIKTI
- 06Nûbihar Derneği'nden anadile sahip çıkma çağrısı
- 07VALİLER KARARNAMESİ ÖNCESİ KRİTİK ZİYARET
- 08VALİLER KARARNAMESİ ÖNCESİ KRİTİK ZİYARET
- 09Milletvekili Oduncu’dan Hasankeyf yolundaki kazalara tepki
- 10''MAVİ - YEŞİL BATMAN'A HAYAT KATACAK''
- 11ŞEYH HALİD ANMASI 17-18 MAYIS’TA
- 12BEŞEVLER MAHALLESİ PIRIL PIRIL
- 13YAMAÇ'TAN EŞİTLİK VURGUSU
- 14MEDİCAL POİNT'TEN HEMŞİRELERE ANLAMLI KUTLAMA
- 15MUHTARLAR DERNEĞİ YÖNETİMİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
Henüz Yorum yok