BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Vali Canalp: “Şehir trafiğini rahatlatacak, altyapısıyla geleceğe hazır bir güzergâh oluşturuyoruz”
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Batı Çevreyolu’nda incelemelerde bulundu. Eski Havalimanı Kavşağı’ndan (Eski Tekel Binası önü) başlayıp yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda ve 40 metre genişliğinde planlanan yol projesi hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Canalp, projenin trafik yoğunluğunu azaltmanın yanı sıra altyapı açısından da önemli kazanımlar sağlayacağını ifade etti.
''ŞEHİRLER ARASI VE TRANSİT TRAFİĞİ BU YÖNE YÖNLENDİRECEĞİZ''
Batman’ın ana arterine paralel şekilde hem yan hem de ana yol olarak duble yol standardında bir güzergâh oluşturduklarını belirten Vali Canalp, şunları söyledi: “Batman’ın ana arterine paralel şekilde yan ve ana yol olmak üzere duble yol standardında bir güzergâh oluşturuyoruz. Bu sayede şehirler arası ve transit trafik ile ağır tonajlı araçları bu yöne yönlendirerek, Soğançan Kavşağı başta olmak üzere şehir trafiğini büyük ölçüde rahatlatacağız.” Sadece ulaşım değil, altyapı açısından da kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünü belirten Vali Canalp, şu ifadeleri kullandı: “Yeni imar alanlarının ihtiyaç duyduğu kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu hatlarını kapsayan altyapı çalışmalarını da eş zamanlı olarak yürütüyoruz. Yaklaşık 1 metre çapında borularla 4 bin 200 metre uzunluğundaki hattı inşa ederek bu bölgenin altyapısını uzun yıllar boyunca karşılayacak şekilde yeniliyoruz.”
.jpg)
BELEDİYE İMKANLARIYLA %50 TASARRUF SAĞLANDI
Batman Belediyesi BASKİ Müdürü Murat İşcan ise yürütülen çalışmaların tamamının belediyenin kendi imkânlarıyla gerçekleştirildiğini belirterek, şunları kaydetti: “Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda başlattığımız bu projede 4.200 metre uzunluğunda yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hattı döşedik. 30-35 yıldır bu çapta bir altyapı çalışması yapılmamıştı. Kullanılan tüm malzemeler belediyemiz tarafından temin edildi, işçilik ise tamamen belediye personelimizce sağlandı. Bu sayede hem maliyetleri düşürdük hem de daha sağlam ve uzun ömürlü bir altyapı oluşturduk.” Projenin ihale yöntemiyle yapılması durumunda yaklaşık 70 milyon TL’ye mal olacağını ifade eden İşcan, belediyenin kendi kaynaklarıyla bu işi 30-35 milyon TL aralığında tamamladığını ve %50’ye varan bütçe tasarrufu sağladıklarını söyledi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BESO'NUN YENİ YÖNETİMİ VALİ CANALP'I ZİYARET ETTİ
- 02BATMANLI SEMA YILMAZ KOSOVA’DA MİLLİ FORMA GİYECEK
- 03KUYUMCU SOYGUNUNDA 8 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 04DEVA PARTİSİ HEYETİİNDEN ZİYARET ETAĞI
- 05PETROLSPORLU ATLETLERDEN BURSA’DA BÜYÜK BAŞARI
- 06PETROLSPOR’DAN ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜ 2-0
- 07KATAR VE HOLLANDA’DAN SERA OTB’YE STRATEJİK İLGİ
- 081,5 MİLYONLUK DOLANDIRICILIK ÇÖKERTİLDİ
- 09BAĞIMLILIĞA KARŞI İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI
- 10Belediyeden çölyak hastası çocuklara özel sinema etkinliği
- 111955 Batman Belediyespor’dan 5 Gollü Galibiyet
- 12FEN İŞLERİ EKİPLERİ SAHADA!
- 13ANAVATAN PARTİSİ MYK TOPLANTISI TAMAMLANDI
- 14ADALET TALEBİ 723 HAFTADIR SÜRÜYOR
- 15JANDARMADAN KAÇAK SİGARA ÜRETİMİNE BÜYÜK DARBE




Henüz Yorum yok