13 katlı bina kayma nedeniyle tahliye edildi
- BATMAN'ın Belde mahallesinde yer altındaki su sızıntısı 13 katlı bir binanın 40 santim kaymasına neden oldu. Belediye ekipleri 28 daire bulunan apartmanı tahliye ederken, sızıntını kaynağını araştırmaya başladı.
Siirt-Batman çevre yolunun bir bölümündeki su sızıntısı, Belde mahallesi sakinleri arasında paniğe yol açtı. Belde mahallesinde yaklaşık 9 yıl önce temeli atılan 13 katlı binada 40 santimlik kayma tespit edilmesi üzerine bina sakinleri tahliye edildi. Belediyeye başvuran apartman sakinlerinin talebi üzerine çevrede su sızıntısı kaçağını arayan ekipler, Batman-Siirt çevre yolunun altında su kaçağı tespit etti. 6 metre derinlikte suya rastlanılan çevre yolu paralelindeki bir sokak trafiğe kapatıldı. Tahliye edilen 28 dairenin olduğu bina yöneticisi Osman Aksoy, yer bilimcileri ile jeoloji mühendislerinin binada incelemelerde bulunduğunu söyledi.
1 kilometrelik alandaki yapıların birçoğunun su sızıntısından kayabileceğini de ifade eden Aksoy, "Binayı tahliye ettik ama halen su sızıntısına önlem alınmış değil. Fore kazıklar çakıldığı halde su kaynağına önlem alınmadı. Mağdur durumdayız. Her an binamız ile çevresindeki diğer yapılarda çökme tehlikesi yaşanabilir. Su sızıntısına önlem alınmasını istiyoruz" dedi.
ÇEVRE YOLU ALTINDA SU SIZINTISI
Ağır tonajlı araçların geçtiği Batman-Siirt çevre yolunun altında su sızıntısı tespit eden Batman Belediyesi ekipleri, su kaçağını tespit etmek için alanın bir bölümünde kazı yaptı. Kazı sırasında doğalgaz hattındaki sızıntı belediye görevlilerine zor anlar yaşattı. Kendi imkanları ile doğalgaz şebekesini onaran ekipler, Batman-Siirt çevre yoluna bitişik sokakta 6 metre derinliğinde suya rastladıklarını ve su kaynağının nereden geldiğini tespit etmeye çalıştıklarını söyledi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAHÇELİEVLER’DE SİLAHLI PANİK
- 02“SAHAMIZ KAPANMASIN, TAHRİKLERE KAPILMAYALIM”
- 03PETROLSPOR CEZAYA TAKILMADI 4-1
- 04PETROL-İŞ, ''TPAO'DA LİYAKAT YOK SAYILIYOR''
- 05KUYTUL, BATMAN’DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU
- 06PWK’den Dünya Anadil Günü mesajı : “Dilimiz varlığımızdır”
- 07MÜSİAD BATMAN'DAN ANLAMLI İFTAR
- 08MUZAFFER NASIROĞLU’NDAN GENÇLİĞE TAM DESTEK
- 09FEKİYE TEYRA TAZİYEEVİ TIKLIM TIKLIMDI
- 10KÜRTÇE DİLİ İÇİN YÜRÜDÜLER
- 11BATMAN’DA ZEYNEL KÜRSEP’İN AKIBETİ SORULDU
- 12VALİ CANALP’A VERGİ HAFTASI ZİYARETİ
- 13KUDRET CAMİİ’NDE GÖNÜL SOFRASI KURULDU
- 14RAMAZAN’DA UÇACAKLARA HAVALİMANI HATIRLATMASI
- 15Petrol-İş’ten Viking’te Sendikalaşma tepkisi : “Baskılar bizi yıldıramaz”




Henüz Yorum yok