BATMAN MEDİCAL PARK’TA ŞİFA BULDU
BATMAN MEDİCAL PARK’TA ŞİFA BULDU
55 yaşında ki M. EKREM ERDEM 1 yıldır epigastrik ağrı ( Mide Ağrısı ) ve nefes darlığı şikayetleri vardı.
İnatçı kusmaları olması ve nefes darlığı şikâyetinin artması üzerine Medikal Park Batman Hastanesi Genel cerrahi Op. Dr. Özgür Cem MÜSRİ ye başvurdu.
Ağrıları için daha Öncede bir çok hastaneye gidip hastalığına çare bulamayan M. Ekrem ERDEM yapılan görüntüleme sonuçlarında karın boşluğu ile göğüs boşluğunu birbirinden ayıran diyafram kasında 2 adet yaklaşık 7*8 cmlik fıtık oluştuğu belirlendi.
Bu fıtıktan dolayı midenin sol göğüs boşluğuna sıkışmış olduğu görüldü.
M. Ekrem ERDEM mevcut durumuyla gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra Genel Cerrahi Op. Dr. Özgür Cem MÜSRİ tarafından acil operasyona alındı Laparoskopik Hiatal herni tamiri (Kapalı yöntemle mide fıtığı ameliyatı) yapıldı. 2,5 saatlik operasyon esnasında göğüs boşluğuna sıkışmış olan mide ve karın içi yağlı dokular karın içine yani olması gereken yere alındı. Oluşmuş diyafram yırtıkları tamir edildi ve destek amacıyla üzerlerine yama konuldu. 2,5 saatlik başarılı bir operasyondan sonra M. Ekrem ERDEM servise alındı, Op. Dr. Özgür Cem MÜSRİ Ameliyatın 2. Günün sonunda yaptığı açıklamada ‘’ Hastamızın takiplerinde herhangi bir sorunla karşılaşmadık. 2 günlük takip sonucu yemesinde problem olmayan bağırsak hareketleri normale dönen hastayı şifa ile taburcu ettik.’’ Diye konuştu.
Hiatal herni (mide fıtğı), Gastroözefageal (mide-yemek borusu) bileşke ve diyafragmatik hiatusun normal anatomik ilişkisinin bozulması ile ortaya çıkar. Gastroözefageal bileşkenin pozisyonuna, herni büyüklüğüne ve içeriğine göre Hiatal herniler 4 tipe ayrılırlar. Hastamızdaki fıtık çeşidi Tip 4 dediğimiz göğüs boşluğuna midenin yanında omental dokularında sıkıştığı en tehlikeli fıtık çeşididir. Tip 4 hiatal hernide akut obstrüksiyon (tıkanma), strangülasyon (sıkışarak kansız kalma), ülserasyon, akut kanama, perforasyon ve aspirasyon gibi ciddi komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Bizim hastamızda akut obstrüksiyonla bize başvurdu. Hastaya yapılan tetkikler ve görüntülemeler sonucu Tip 4 hiatal herni tanısıyla acil operasyona aldık. Hastaya kapalı yöntemle 2,5 saatlik başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturduk. Hastamız kontrole geldiğinde sancıları ve ağrıları ile ilgili hiçbir şikâyet ve sorununun kalmadığını ifade etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Üniversite Güvenliği Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
- 02Kent Genelindek 175 Ton Atık Toplandı
- 03BASKİ’DEN ALTYAPIYA ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM
- 04İŞKUR’dan Batman’da Girişimciliğe 430 Bin TL destek
- 05RAMANLI “KÜRTLERİ SDG’NİN GÜNAHLARI YÜZÜNDEN YALNIZ BIRAKACAK DEĞİLİZ”
- 06BELEDİYEDEN KAÇAK ET KESİMİNE NEŞTER
- 07Ramazan Ayı Farklı Etkinliklerle Dolu Dolu Geçecek
- 08Petrolspor Lisanslı Ürünleri Artık Online Satışta
- 09MÜDÜR ŞANVERDİ’DEN BAŞKAN DEMİR’E ZİYARET
- 1051 KİLOLUK ESRAR YAKALANDI
- 11BATMAN'DA ROJAVA İÇİN YÜRÜYÜŞ
- 12ŞAMPİYON ŞOV YAPTI!
- 13BESLENME ÇANTAM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
- 14İL BAŞKANI ÇETİN “YOLUMUZ BİR, GÖNLÜMÜZ BİRDİR”
- 15SAHTE KOMİSERİN ALTIN DOLANDIRICILIĞINA TUTUKLAMA




Henüz Yorum yok