"Kaldırımlardan Mantar Taşları Kaldırılsın"
Görme ve bedensel engelliler araçların kaldırımlara park etmelerine mani olmak amacıyla konulan ve "mantar" olarak tabir edilen kaldırım taşlarının görme engellilere zorluk yaşattığından yakındılar.
Toplu taşımacılıkta Belediye Halk otobüslerinden memnun olan engelliler, durak önlerindeki mantar taşlarının kaldırılmasını istiyor. Ulaşım sorununun yalnızca otobüs ve minibüs sorunu olarak algılanmaması gerektiğini, otobüse binip inmekteki sorunlar, rampaları iniş ve çıkış, kaldırımlara park eden araçlar, kaldırımlarda gezen motosiklet ve bisikletler, kaldırımlardaki levha ve direkler, kaldırımlardaki seyyar satıcıların tezgahları ve onların kurdukları şemsiyeleri, kaldırımlarda "mantar" olarak adlandırılan ve araçların parkına engel olan taşlar gibi sorunların çözüm beklediğini belirtti.
Bu sorunları engelli arkadaşlarının da yaşadığına işaret eden Abdulselam Akıl, Araçların kaldırımlara park etmelerini önlemek amacıyla mantar taşları konulduğuna da değinerek, şunları söyledi:
" Belediyenin kaldırımlardaki mantar taşlarını kısmen kaldırdı ama bunun Batman'nın tamamına uygulanmasını bekliyoruz. Diyarbakır Caddesindeki görme engellilere uygun yürüme bandının tüm Batman'a uygulanmasını istiyoruz. Kaldırım rampalarındaki tekerlekli sandalyeli arkadaşlarımız için uygun hale getirilmesi de gerekmektedir. Batman'da bulunan yaklaşık 20 bin engellinin yaşamını kolaylaştırmak için gereğini yapmaya davet ederken, halkımızı da engellilere karşı daha duyarlı davranmaya devam ediyoruz. "
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU’NDAN İLUH DEVLET HASTANESİ’NE ZİYARET
- 02“RAMAZAN, PAYLAŞMA AYIDIR”
- 03POLİSLER ÇAY KENARINDA TEK TEK BİLGİLENDİRDİ
- 04KAPLAN’DAN RAMAZAN MESAJI
- 05SAADET’TEN BATSO’YA ZİYARET
- 06KARDEŞ ŞEHİR İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR
- 07İLHAN TAŞKIRAN’A ULUSLARARASI GÖREV
- 08FATMA ŞAHİN’DEN AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI’NA ZİYARET
- 09PARK AYDINLATMA SİSTEMLERİ GENEL BAKIMDAN GEÇİYOR
- 1035 FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 11TEMİZLİK KAMPANYASI 3 MAHALLEDE DEVAM ETTİ
- 12Beşiri’de 14 Engelliye Akülü Sandalye Desteği
- 13CANSUYU DERNEĞİ’NDEN RAMAZAN ÖNCESİ 400 AİLEYE YARDIM
- 14HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ DUALARLA AÇILDI
- 15NASIROĞLU’NDAN ZİYARET TURU




1 Yorum
Aydın
05 Temmuz 2020