
Naif Süleymanoğlunun Toprakla 40 Yıllık Dostluğu
Batman'da 40 yıldan beri fıstıkçılık yapan Naif Süleymanoğlu'nun Oymataş köyündeki çiftliğinde 6000 fıstık ağacı bulunuyor.
Batman ve yöresinde fıtıkçılığın gelişmesine sevinen Süleymanoğlu ailesine ait 3600 dönüm arazi üzerinde 6 bin fıstık ağacı, 3 bin ceviz ağacı, 350 küçük baş hayvan ve 12 dönümlük üzüm bağıyla gününü geçiriyor. 1980 yılından beri fıstık üreticiliği yapan Naif Süleymanoğlu, 10 dönümlük bir arazinin 6 ila 7 aileyi geçindirecek bir meslek olduğunu da hatırlattı. Batman Üniversitesi Oymataş bölgesinde yıllardır Çiftçiliklen uğraşan Naif Süleumanoğlu, her yıl ortalama 10 ton mahsul aldığını ve tarlada bu mahsulleri kilosu 75 tl bedelle Batman ve Siirt'teki kuruyemişçilere sattığını söyledi.
Çiftlik alanında kendisini doğaya adayan 60 yaşındaki Naif Süleymanoğlu, 40 yıldır fıstık ekimini yapmaktayım. Fıstıkçılığın yanında alternatif ürün araştırmalarım da devam etmektedir. 3 bin ceviz ağacımız ile 12 dönüm arazi üzerindeki üzüm bağımızda üzümün yanı sıra yılda 1 tona yakın pekmez elde ediyorum. Fıstıkçılık zahmetsiz bir iştir bunun yaygınlaşması istihdama ve ekonomiye de katkısı olacaktır. dedi.
KENDİ FİDEMİZİ KENDİMİZ ÜRETMEYE BAŞLADIK.
Köyde üretim yapan Süleymanoğlu , “Salgın sürecinde hepimiz üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Tarıma dönüş anlamında köyümüzde fide üretimine başladık kendi fidenizi üretmeye başladık.
“ÇİFTÇİYE DESTEK VERİLİRSE KİMSEYE İHTİYAÇ DUYMADAN ÜRETİR”
Toprağa tohumu, fideyi koyduktan sonra o sizin yüzünüzü güldürür. Bu yaşanan süreç sonrası anlıyoruz ki çiftçinin daha çok desteklenmesi gerekiyor. Türkiye çapında bu çiftçiye her anlamda destek verilirse kimseye ihtiyaç duymadan üretiriz.
Süleymanoğlu , verilecek destekler ile Batmanın tarım arazilerinin işlenmesi sonucunda, kentin gıda ihtiyacının önemli bir bölümünün bu topraklardan karşılanabileceğini kaydetti.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 011 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 02MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, BATMANLI BÜROKRATLARLA ANKARA’DA BULUŞTU
- 03Batman’da Sert Rüzgâr Etkili Oldu: Ağaç Devrildi, Park Ekipmanları Zarar Gördü
- 0419 Mayıs Mahallesi'nde Park Eksiklikleri Giderilmeyi Bekliyor
- 05Batmanda meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı
- 06“HEDEF TERÖRSÜZ TÜRKİYE”
- 07“BU ÜLKENİN GERÇEK KAHRAMANLARI, ALIN TERİYLE HAYAT VEREN EMEKÇİLERDİR”
- 08BAŞKAN DEMİR’DEN 1 MAYIS KUTLAMA MESAJI
- 09ŞAHİN “ALIN TERİNİN KARŞILIĞI EKSİKSİZ ÖDENMELİ”
- 10YAMAÇ, “EMEK HER GÜN HATIRLANMALI”
- 11İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 12Büro Memur-Sen Batman Şubesi’nden Kurum Ziyaretleri
- 13“Sarıyer taraftarlarının çirkin eylemi yanlarına kâr kalmamalı”
- 14VALİ CANALP “EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞIDIR”
- 15OSB YÖNETİM KURULU TOPLANDI
Henüz Yorum yok