
BEKA*DER Kaldığı Yerden
Yakın bir zamanda TRT Kürdi ekranlarında yayınlanması beklenilen sunuculuğunu ve editörlüğünü Ferit Tunç’un yaptığı programın bu haftaki konuk Sivil Toplum Kuruluşu BEKA*DER oldu. Merkezi Batman’da bulunan BEKA*DER, sosyal sorumluluk projelerine kaldığı yerden devam etmeye başladı. Geçmiş yıllarda birçok sosyal projelerde yer alarak adını duyuran BEKA*DER, üyeleriyle birlikte tekrar faaliyete geçti. Faaliyete geçer geçmez örnek bir projeye imza atan dernek, soluğu Gercüş ilçesine bağlı Sileybine (Kömürcü) Köyünde aldı. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Sileybine köyüne giden dernek üyeleri, sağlık taraması yaparken köy okulunda okuyan çocuklara da mont, bot, kazak ve pantolondan oluşan giyim yardımında bulundu.
“GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ YİNE GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ”
Derneğin Başkan vekili Dr. Ayhan Alphan, İl Sağlık Müdürlüğümüzün de desteğiyle köyü küçük çaplı chek up’dan geçirip, okuldaki öğrencilere kişisel hijyen el yıkama ve ağız hijyeni eğitimleri verildi. Ayrıca dernek olarak okulun tüm çocuklarına giyecek hediyelerinde bulunduk. Hem çocuklar mutlu oldu hem de bizler. Dernek olarak geçmişte yaptığımız sosyal sorumluluklarımıza bir aradan sonra bugün itibariyle tekrar başlamış bulunmaktayız. Derneğimizin tüm üyeleriyle inanıyorum güzel Batman’ımız için geçmişte olduğu gibi yine güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.
PAMUKÇU’DAN TEŞEKKÜR
Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu ise dernek üyelerine teşekkür ederek, “BEKA*DER Derneği, Sileybine köyünde İl Sağlık Müdürlüğümüzün de desteğiyle sağlık taraması yapmak istediklerini bizlere ilettiler. Müdürlük olarak böyle bir sosyal sorumluluk projesinde yer aldığımız için oldukça mutlu olduk. Derneğe üye olan doktorlarla ve İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren doktorlardan oluşan bir ekip Sileybine köyüne giderek orada bütün köy halkını sağlık taramasından geçirdiler. BEKA*DER Derneği’nin bu örnek sosyal sorumluluk projesinden dolayı kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“Sarıyer taraftarlarının çirkin eylemi yanlarına kâr kalmamalı”
- 02VALİ CANALP “EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞIDIR”
- 03OSB YÖNETİM KURULU TOPLANDI
- 04ODUNCU’DAN TÜPRAŞ İŞÇİLERİNE DESTEK
- 05HASANKEYF KIRSALINA 40 MİLYON TL’LİK ALTYAPI HAMLESİ
- 06JANDARMA KAÇAKÇILARA GÖZ AÇTIRMIYOR
- 07Aydın Gülmez'den Sarıyer taraftarına sert tepki;
- 08İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI
- 09İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI
- 10DEMİR’DEN VERGİ SÜRESİ UZATMA ÇAĞRISI!
- 11DEVA BAŞKANI YILMAZ'DAN SERT TEPKİ
- 12BAŞKAN GÜNEŞ, 4. TARIM VE ORMAN ŞÛRASI’NA KATILDI
- 13HAMİTOĞLU'NDAN SARIYER TEPKİSİ
- 14BATMAN’DA TARİHİ DOKUNUŞLA MODERN DÖNÜŞÜM
- 15MİLLETVEKİLİ RAMANLI RADYO YÜKSEL'E KONUK OLDU
Henüz Yorum yok