
PERİİTON DİYALİZİ ‘YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRDI
Suriyeli Hasta "Periton diyalizi hayatımı kolaylaştırdı’"
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Periton Diyaliz Ünitesi hastaları aldığı hizmetle evlerinde, işyerlerinde rahatlıkla tedavilerini kendileri uygulayabiliyorlar.
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Periton Diyaliz Ünitesi hastaları aldığı hizmetle evlerinde, işyerlerinde rahatlıkla tedavilerini kendileri uygulayabiliyorlar. Nefroloji Uzmanı Dr. Zeki Kemeç, Periton diyalizi halk içinde pek bilinmiyor, ancak günümüzde son dönem böbrek yetmezliği tedavisinde kullanılan konforlu ve lüx bir tedavi özelliğini taşıdığını söyledi. Dr. Kemeç, “Bu tedavi modalitesi dünyanın dört bir köşesinde kullanılmakta ve son dönem böbrek yetmezliği olan hastaların tedavisinde olumlu sonuçlar alınmasını sağlamaktadır. Sürekli ayaktan periton diyalizi tedavisinin hemodiyaliz tedavisine kıyasla bazı avantajları bulunmaktadır. Hemodiyalize kıyasla daha iyi kan basıncı kontrolü sağlanmaktadır. Daha iyi sıvı kontrolü (aşırı sıvı birikimi olmaz) sağlanabilmektedir. Çok az diyet kısıtlaması gerekmektedir. Kalp ve damar sistemine yükleme çok az olduğundan özellikle yaşlı hastalarda ve çocuklarda uygulanması tercih edilebilmektedir. Kanın pıhtılaşmasına engel olmak amacıyla damar içi yoldan heparin uygulanmasına gerek duyulmamaktadır. Tedavi hastanın kendisi tarafından uygulanmakta ve hasta kendini daha iyi hmektedir. Periton diyaliz ünitesi sayesinde hastalarımız şehir dışına gitmek zorunda kalmıyor. Çevremizdeki bazı illerde bu bölümün olmaması nedeniyle il dışından da hasta kabul etmekteyiz. Periton diyalizi evde hastanın kendi başına da uygulayabileceği bir tedavi yöntemi olup burada ilk eğitimlerini alıp daha sonra evlerinde bu tedaviye devam edebilmektedirler” dedi.
“PERİTON DİYALİZİ KENDİM UYGULUYORUM”
.jpg)
Periton diyaliz hastası Suriyeli Wisame Elaziz, “Diyalize bağlı kalacağımı öğrendiğimde dünyam başıma yıkıldı. Haftanın belli zamanlarında devamlı hastaneye gelerek makineye bağlanmak çok zor bir durumdur. Neyse ki periton diyaliz var ve ben tedavimi kendim de uygulayabiliyorum. Periton diyaliz hayatımı kolaylaştırdı. Ayrıca Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Periton Diyaliz Ünitesi bu konuda çok iyi hizmet veriyor. Bizlere evimizdeki yakınlarımız gibi hizmet ediyor. Tüm personel şefkatle yaklaşıyor ve bu bizler için çok önemli. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Soğuk Limonata ve Su Dağıtımı
- 02KÖYLERDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
- 03HAK-İŞ, 830 BİNİ AŞKIN ÜYESİYLE BÜYÜYOR
- 04Batman Kuyumculuk’tan yeni yatırım
- 05ŞERZAN KURT ANISINA 15. ÖYKÜ ÖDÜLÜ DÜZENLENİYOR
- 06YEŞİL ALANLAR KAPSAMLI BAKIMDAN GEÇİRİLDİ
- 07YENİDEN REFAH'TA GENÇLİK BAYRAĞI BEYAZ’A EMANET
- 08AK PARTİ BATMAN’DA GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI
- 09RECEBANLILAR DERNEĞİ'NDEN SICAK MESAJ
- 10ÇİFTÇİ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 11İHD, 695.eylemini yaptı
- 12Batman’da yola dökülen madeni yağ ulaşımı aksattı
- 13Gercüş’te Orman Yangınına Müdahale Ediliyor
- 14BATMAN’DA FELÇ RİSKİ OLAN HASTA FİZİK TEDAVİYE ULAŞAMIYOR
- 15ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
Henüz Yorum yok