
DEVA ““KRİZ DAHA DA DERİNLEŞEBİLİR””
DEVA “İLAÇ KRİZİ VAR”
Batman'da eczanelerde bine yakın ilacın bulunmadığı belirtilirken kanser hastalarından, bebeklere kadar çok sayıda hastanın mağdur edildiği ifade edildi.
DEVA Partisi İl Başkanı Melik Müjdeci, yaptığı yazılı açıklamada, Batman ve ülke genelinde büyük bir sağlık krizinin yaşandığını iddia etti. Batman'da eczanelerde bine yakın ilacın bulunmadığını belirten Müjdeci, "Halk sağlığı için kritik öneme sahip olan bine yakın ilaç maalesef piyasada yok. Yanlış planlama ve döviz kurunda yaşanan artış nedeniyle kanser hastalarından, hasta küçücük bebeklere kadar milyonlarca hasta mağdur ediliyor. Ayrıca SMA hastalarımız da ihtiyaç duydukları ilaçlara erişemeyerek devlet eliyle adeta ölüme terk edilmiş durumda” dedi.
“KRİZ DAHA DA DERİNLEŞEBİLİR”
Halkın Batman'dan çevre illere giderek ilaç aradığını ileri süren Müjdeci, “İlaç krizinin en büyük nedeni ise ilaç fiyat kararnamesinde Avro kurunun 4.57 lira olarak sabitlenmiş olmasıdır. Avro kurunun bir yılda 2-3 katına çıkmış olması nedeniyle ilaçlar artık bu fiyatlara tedarik edilemiyor. Önümüzdeki dönemlerde döviz kurunda yaşanacak olan yeni yükselişler de bu krizin daha da derinleşmesine neden olacak. Bu sorunu aşmak için derhal akılcı politikalar ile yeni bir ilaç fiyat kararnamesi yürürlüğe alınmalı" ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01GARZAN ÇAYINDA RAFTİNG HEYECANI
- 02‘ADALETİN SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ’
- 0352 YILLIK HUSUMET BARIŞLA SON BULDU
- 04TÜZÜN VE BİLİR AİLESİN’DEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 05BATMAN VALİLİĞİ “İNSAN HAYATI ÖNCELİĞİMİZ”
- 06AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI YAPILDI
- 07KUR’AN ZİYAFETİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08“KÜRTÇE ÖĞRETMEN KADROSU NEDEN SADECE 6”
- 09PETROLSPOR’DA UMUTLAR PLAY-OFF'A KALDI
- 10EMEK “İŞSİZLİK AZALACAK, TRAFİK RAHATLAYACAK”
- 11Batman’a 16 yeni hekim atandı
- 12BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
- 132 BİN FİDAN TEHLİKEDE Mİ?
- 14REKTÖR DEMİR, KURUL TOPLANTISINA KATILDI
- 15BAŞKAN ŞAHİN’DEN 1 MAYIS’TA İNŞAAT İŞÇİLERİNE ZİYARET
Henüz Yorum yok