
Batman Kardelen Mahallesi muhtarı hizmet ve taleplerini anlattı
Kardelen Mahalle Muhtarı Özdemir, Projelerini anlattı.
Batman Kardelen Mahallesi (Emekli TOKİ) Muhtarı Kemal Özdemir, yaklaşık bin 750 hane ve 8 bine yakın vatandaşın yaşadığı mahallede yaptığı çalışmaları ve projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Yakın zamanda Kardelen Mahallesinin Batman’ın en güzel mahallesi olacağını belirten Kemal Özdemir, taziye evi taleplerinin karşılandığını ifade ederek, “TOKİ’mizin en büyük eksikliklerinden olan taziye evi konusunda yer tahsisi yapılmış olup, sayın valimizin onayı ile yer talebinde bulunduk. İsteğimiz olumlu karşılanıp onaylanmıştır.” dedi.
Mahallede spor kompleksi yapmayı planladıklarını vurgulayan Özdemir, “Bu projemiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığına havale edildi. En kısa zamanda inşallah olumlu bir netice alacağız. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden halı saha talebinde bulunduk. İsteğimiz olumlu karşılanıp halı saha yapımına başlanıp temeli atıldı. Mahallemize kapalı spor kompleksi için girişimde bulunup onaylanması için Ankara’da genel müdürlüğe gerekli evraklar gönderilmiş olup inşallah bu konuda da geleceğimiz olan çocuklarımıza sosyal aktivitenin önünü açmış olacağız inşallah.” diye konuştu.
Mahalledeki yol sorununa ilişkin de konuşan Özdemir şunları söyledi: “Caddelerimizin zemini kilit taşı olduğundan dolayı devamlı çökmeler meydana gelmektedir. Bu konu ile ilgili Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne müracaatımızı yaptıktan sonra bu belediyenin bu seneki asfaltlama programına dâhil edilmiş bulunmaktadır. Çöken yollar asfaltlama işlemi en kısa zamanda gerçekleşecektir.”
“Tandır ekmeği kültürümüzden gelen bir gelenektir”
Mahallede yeni tandırların yapılması için müracaatta bulunduklarını dile getiren Özdemir, “Mahallemizde gelişi güzel yapılan tandırların bazı şikâyetlere sebep olmasından dolayı belediye tarafından yıkımı gerçekleştirilmişti. Kültürümüzden gelen bir adet olan tandır ekmeği yapımının yıkımdan sonra yerine yenilerinin yapılmaması buradaki vatandaşı mağdur etmiş durumdadır. Yıkılan ekmek tandırların yerine belediyeden daha düzenli, daha kullanışlı ve şikâyetlerin önüne geçilebilecek yeni tandır yeri için gerekli yerlere müracaatlarımızı yaptık. Belediye yetkililerinden inşallah güzel, nezih tandır yapımına başlamalarını bekliyoruz. Belediye Sosyal İşler Müdürlüğüne yapmış olduğumuz müracaat kabul edilmiş olup inşallah en kısa sürede halk ekmeği kulübeleri faaliyete geçecektir.” ifadelerini kullandı.
“Vatandaşlarımızın da isteği üzerine PTT şubesi talep edeceğiz”
Konuşmasının devamında Özdemir, şunları söyledi: “Buradaki vatandaşların geneli emeklidir. Bu vatandaşlar maaşlarını almak için şehir merkezlerindeki PTT şubelerine gitme mecburiyetinde kalmaktadırlar. Bu vatandaşlarımızı çok zor durumda bırakmaktadır. Vatandaşlarımızın da isteği üzerine PTT Genel Müdürlüğüne müracaatımızı yapacağız inşallah. Ayrıca parklara spor aletlerin konulması için belediyeye müracaat yapılmıştır. Bu konuda da inşallah olumlu bir yanıt beklemekteyiz.” (Alican Atak)
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 02TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 03BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
- 04BOKSOR M.ALİ ORTAÇ, MİLLİ TAKIM KAMPINDA
- 05Gençlik piknikte; bahar şenliğine ilgi
- 06“19 MAYIS, DİRENİŞ RUHUNUN YENİDEN CANLANDIĞI TARİHTİR”
- 07GENEL TEMİZLİK EKİBİ ÇAMLICA’DAYDI
- 08HÜDA PAR GENÇLİĞİ BAHAR ETKİNLİKLERİNE YOĞUN İLGİ
- 09ARİF GÜNEŞ’E TOBB’DAN 20. YIL HİZMET ŞEREF PLAKETİ
- 10BATMAN’IN VİZYONU ANKARA’DA KONUŞULDU
- 11PROF. DURSUN’DAN FATİH VELİLERİNE KONFERANS
- 12ŞEYH HALİD ANMA PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
- 13BATMAN’IN KENT KİMLİĞİNE IŞIK TUTAN ÖNEMLİ ÜÇLEME
- 14TEMA’DA ARI DÖNEMİ BAŞLADI
- 15ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
Henüz Yorum yok