
“Protesto mücadelemizi sürdüreceğiz”
DEM Parti Batman İl Örgütü öncülüğünde DBP, TJA ve Batman Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin katılımıyla yapılan basın açıklamasında gözaltılar protesto edildi.
Önceki sabah saatlerinde aralarında siyasetçi ve gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili olarak Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapıldı.
Açıklamaya DEM Parti İl Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mustafa Mesut Tekik, görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanları Gülistan Sönük, DBP İl Örgütü, Barış Anneleri, Batman Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ve kalabalık bir kitle katıldı. Basın açıklamasını okuyan DEM Parti Batman İl Eşbaşkanı Mustafa Mesut Tekik, “Ülkede hem olumlu hem de olumsuz olarak niteleyebileceğimiz bazı gelişmeler var. Olumlu diye niteleyebildiğimiz ve herkeste umut yeşerten bazı söylemler var barış ve kardeşliğe dair. Öte yandan da hepimizin gene umutsuzluğa yönelten bazı baskılar ve antidemokratik uygulamalar devam ediyor. Ekim ile başlayan bir süreç ortada. İnsanlar umutlanmışken başka bir el tekrar kayyum rejimini devreye soktu. Bizim kabul etmediğimiz ve asla kabul etmeyeceğimiz kayyum rejimi devreye sokuldu. Biz protesto mücadelemizi sürdüreceğiz. Eş Başkanlarımız ve Belediye Meclis Üyelerimiz halkın iradesini temsil etmek üzere görevlerinin başına dönünceye kadar da bu mücadele devam edecek” dedi.
“ARKADAŞLARIMIZ SERBEST BIRAKILMALI”
İki gün önce yaklaşık 30 şehirde 200’den fazla kişinin gözaltına alındığını belirten Tekik, “Gazeteci, yazar, sanatçı, sendikacı ve benzeri 200’ü aşkın insan Emniyete çağırılıp ifadeleri rahatlıkla alınabilecekken sabah operasyonlarıyla gözaltına alındılar. Biz bu uygulamaları, halklarımızın kendi içlerinde yeşertmeye çalıştığı barış umuduna, kardeşlik hukukuna aykırı olduğunu, zarar verdiğini düşünüyoruz ve bunu basın aracılığıyla da haykırmak istiyoruz. Ülkede eğer basın mensupları gözaltına alınıyorsa bunun nedeninin bazı hakikatlerin geniş kitlelere ulaşmasının engellenmesi isteği olduğunu düşünüyoruz. Bu ülkede yazarlar, sanatçılar, entelektüeller gözaltına alınıyorsa, cezaevi tehdidi altında yaşamaları isteniyorsa özgür düşünceye ket vurmak istendiğini, özgür düşüncenin hapsedilmek istendiğini düşünüyoruz. Arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmalarını, özgürce basın emekçiliği yapmalarının önünün açılmasını talep ediyoruz” diye konuştu. Basın açıklamasının ardından partililer, esnaf ziyaretinde bulunarak vatandaşlarla bir araya geldi.
.jpg)
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’DA 282 DEV PROJE TAKİPTE
- 02Tasarruf Bilinci Kırsala Yayılıyor
- 03GENÇ HASTAYA ÇENE AMELİYATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 04TPAO’DAN BATMAN’DA 5 MİLYON 280 BİN VARİLLİK PETROL ÜRETİMİ
- 057 AYDA 4 BİN 560 İŞLEM!
- 06HÜDA PAR, GENÇLİK POLİTİKALARINI MASAYA YATIRDI
- 07“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
- 08Batman’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Soğuk Limonata ve Su Dağıtımı
- 09KÖYLERDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
- 10HAK-İŞ, 830 BİNİ AŞKIN ÜYESİYLE BÜYÜYOR
- 11Batman Kuyumculuk’tan yeni yatırım
- 12ŞERZAN KURT ANISINA 15. ÖYKÜ ÖDÜLÜ DÜZENLENİYOR
- 13YEŞİL ALANLAR KAPSAMLI BAKIMDAN GEÇİRİLDİ
- 14YENİDEN REFAH'TA GENÇLİK BAYRAĞI BEYAZ’A EMANET
- 15AK PARTİ BATMAN’DA GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI
Henüz Yorum yok