
Batman’da 155 bin kişi aşılandı
Batman’da aşı çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Mehmet Hakan Pamukçu, 220 bin doz aşının yapıldığını aktardı.
Aşı çalışmalarının titizlikle devam ettiğine işaret eden Pamukçu, "İlimiz genelinde 155 bin kişi aşılanmış olup, toplamda ise 220 bin doz aşı yapılmıştır. Ayrıca, Batman’da başlatmış olduğumuz aşı seferberliğinde her gün 150 mobil ekip sahaya çıkarak, her evin kapısını çalmakta ve açılan her kapıda ev sakinlerini aşıya davet etmekteyiz. Aşılarını yaptırmak isteyen vatandaşların aşıları anında uygulanırken, aşı hususunda çekimser olan vatandaşlarımızı da detaylı bir şekilde bilgilendirerek aşıları yapılmaktadır.” dedi.
Aşı olanlarda hastaneye yatış oranlarında ciddi bir azalmanın tespit edildiğini vurgulayan Pamukçu şöyle devam etti:
“Ayrıca kamu, özel hastaneler ve aile sağlığı merkezlerimizde bulunan aşı noktalarımızda da aşılama çalışmalarımız titizlikle devam etmektedir. Bilinmelidir ki, Covid-19 ile mücadelemizde aşılamanın büyük faydalarını görmekteyiz. Aşı olan vatandaşlarımızın hastaneye yatış oranlarında ciddi bir azalma tespit edilmiştir. Bunu nedenle uzun vadede rahat bir nefes alabilmek için çekirdek aileden başlayıp, tüm sevdiklerimizi aşı olmaya sevk edelim.”
“Kurban Bayramı kritik virajımız”
Kurban Bayramı’nın yaklaştığını, bayramla birlikte vaka sayısının artabileceğinden endişe duyduğunu belirten Pamukçu, “Gelenek ve göreneklerimiz bizleri birbirimize daha çok yakınlaştırdığından dolayı, bu durumun vaka sayılarında da artışa neden olabileceği endişesi taşımaktayız. Bayram hareketliliğinin bizim için en kritik viraj olduğunu unutmamalıyız. Tedbirlere uymaz ve aşımızı olmazsak, telafisi güç günlerle karşılaşabiliriz. Normale dönmek için en önemli adım aşı olmaktır. Bu sebeple bayram öncesi daha fazla aşılama yapmak istiyoruz. Vatandaşlarımızdan da ricamız aşıya karşı daha çok duyarlı olmaları bir an önce aşılarını yaptırmalarıdır. Kendimizi ve sevdiklerimizi korumak adına lütfen aşımızı yapalım. Yapalım ki, sevdiklerimizle nice mutlu bayramlar yaşayalım.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 01YOLAĞZI KÖYÜ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENDİ
- 02DEM PARTİ, KAHVE FESTİVALİ İÇİN ŞEFFAFLIK İSTEDİ
- 03BESO’DAN DİJİTAL MEDYA ANLAŞMASI
- 04“EMEĞE SAYGI, ALIN TERİNE DEĞER”
- 0539 KİLO SKUNK ELE GEÇİRİLDİ
- 0623 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
- 071 MİLYON 410 BİN TL’LİK MEHRİNİ GAZZE’YE BAĞIŞLADI
- 08İL BAŞKANI YILMAZ’DAN BATMAN GÖNÜLLÜLER DERNEĞİNE TAM DESTEK
- 09ONKOLOJİ TANI VE TEDAVİ MERKEZİ AÇILDI
- 10SESSİZCE ŞAMPİYON OLDU
- 11ÖĞRENCİLERE ÇARPMAMAK İÇİN UÇURUMA GİTTİ
- 12DİŞ HASTANESİNDE KABA İNŞAAT TAMAMLANDI
- 13Eyfel Kır Düğün Salonu Batman’a renk katacak
- 14KAYMAKAM İMRAK, MUHTARLARLA TOPLANTI YAPTI
- 15“Yarınlarımız çocuklarımızın elleriyle şekillenecektir”
Henüz Yorum yok