
"BİRÇOK ESNAF KEPENK İNDİRMEK ZORUNDA KALABİLİR"
Batman’da esnaf kepenk indirmeyle karşı karşıya
Devam eden zamlara çözüm bulunamaması durumunda esnafın kepenk indirmek zorunda kalabilir.
HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet, kent merkezinde Yavuz Selim Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldikten sonra Körükyolu Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret ederek vatandaşın sorun ve sıkıntılarını dinledi, taleplerini not aldı.
Yaşadıkları sorun ve sıkıntıları anlatan Körükyolu Caddesi esnafı, yetkililere çağrıda bulunarak kepenk kapatmak zorunda kalmamaları için sorunların çözülmesi gerektiğini belirtti.
Son dönemlerde ciddi anlamda sorunlar yaşayan esnafı yalnız bırakmadıklarını, sorunların çözümü için çabaladıklarını vurgulayan Durmaz, bundan sonraki süreçlerde de esnaf ve vatandaş odaklı çalışmalar yapacaklarını ifade etti.
“Fiyat artışlarına bir çare bulunmalıdır”
Son zamanlarda birçok üründe yaşanan fiyat artışlarının Batmanlı esnafı olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Durmaz, “Batmanlı esnafımızı zorda bırakan fiyat artışlarına bir çare bulunmalıdır. Sıkıntılı bir süreçten geçen vatandaşlarımızın, esnaflarımızın psikolojisi bozulmuş adeta. Her saat başı ürünlere zam geliyor. Çoğu esnaf şunu diyor; “Bu süreçte bizler dükkânlarımızı açmazsak karda olacağız ancak tüketicilerin mağdur olmaması için dükkânlarımızı açık tutuyoruz. Pahalılık, artan fiyatlar, zamlar hayatı yaşanmaz hale getiriyor. Esnaf olarak geçimizi yapmakta, masraflarımızı karşılamakta zorluk çekiyoruz. Artık geçinemiyoruz. Çünkü her geçen gün borçlarımız artıyor, ödemelerimiz çoğalıyor. Hatta öyle ki bu sorunlardan dolayı evde huzursuzluklar artıyor.” Bu sözler esnafın, vatandaşın bize ilettiği sözlerdir. Bu açıdan yaşanan krize çözüm bulmak için yetkililer mutlaka çareler üretmelidirler.” dedi.
“Birçok esnaf kepenk indirmek zorunda kalabilir”
Farklı sektörlerdeki birçok esnafı dinlediklerini söyleyen Durmaz, “Genel anlamda şuanda her sektör zor durumdadır. Elektrikçi, boyacı, mermerci, marketçi, inşaatçı, çiğköfteci ve diğer birçok sektör çalışanı sattıkları ürünlerin yerini dolduramıyor. Kimi sektörde ham madde bulunamıyor, kimi sektörde ise stokçular mal satmıyorlar. Bu yüzden de esnaflar mal bulamadıkları için ya da bulduklarında da çok yüksek fiyattan almak zorunda kaldıkları için zarar ediyorlar. Fiyatlar sabitlenmezse ve bu sorunlara çare bulunmazsa yakında birçok esnaf kepenk indirmek zorunda kalacaktır. Bu da maalesef ilimizde işsizlik oranlarını artıracaktır.” şeklinde konuştu.
“En fazla inisiyatif alması gerekenler, yereldeki idarecilerdir”
Sürekli sahada bulunarak esnafın yanında olmaya gayret ettiklerini belirten Başkan Durmaz, “Biz ilk günden bu yana sahada olmaya, esnafımızı ve vatandaşlarımızı ziyaret edip onları yalnız bırakmamaya gayret ettik. Partimizin misyonu gereği, insanların sıkıntılarının çözümünü önceledik ve bunun için atılması gereken adımlar konusunda gerekli girişimlerde bulunduk. Özellikle genel olarak ilimizdeki esnafın yaşadığı sıkıntıları sıklıkla gündeme getirdik. Esnafımızın sorun ve sıkıntılarının çözümü için en fazla inisiyatif almaları gerekenler, yereldeki idarecilerdir. Esnaf idarecilerin de sahada olmasını ve çözüm odaklı adımlar atmalarını istiyor. O yüzden sorunların mutlak çözümü için idareciler esnafla bir araya gelmeli ve çözüm konusunda bir program belirlemelidirler.” dedi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 09Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 01Batman’da Şehit Uzman Çavuş İçin Tören Düzenlendi
- 02VALİ CANALP'TEN 23 NİSAN MESAJI
- 03BESO’DAN ÖZEL TEKNOLOJİ İNDİRİMİ
- 04Beşiri’ye, Ahmedi Hani mesire alanı kazandırılıyor
- 05OSB İLE BEŞİRİ YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU
- 06“ALIN TERİ PAZARLIK KONUSU YAPILAMAZ”
- 07“YENİ FESTİVALLERLE BU COŞKUYU DEVAM ETTİRECEĞİZ”
- 08NASIROĞLU’NDAN İŞİTME ENGELLİLERE ANLAMLI ZİYARET
- 09ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN SESİ BATMAN’DAN YÜKSELDİ
- 10“HALKIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 11“SAHADAKİ GÜCÜNÜZ TAKDİRE ŞAYAN”
- 12Uluslararası Zirvede üniversitelerin rolüne dikkat çekti
- 13TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN ÇEVRECİLER’E ZİYARET
- 14Hastanede asansör krizi!
- 15YER FISTIĞI EKİMİ YAPILDI
Henüz Yorum yok