
HATİMOĞULLARI “KARDEŞLİK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”
DEM PARTİ EŞBAŞKANI TÜLAT HATİMOĞULLARI “40 YILI AŞKIN MÜCADELEMİZİ BARIŞ İÇİN VERİYORUZ”
‘Demokrasi ve Özgürlük’ mitinginde konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “DEM Parti olarak, Kürt ve Türkiye halkları olarak elbette onurlu barışın yanındayız. Bizler 40 yılı aşkındır mücadelemizi barış için veriyoruz” dedi.
“KARDEŞLİK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”
Demokratik Kurumlar Platformu öncülüğünde düzenlenen ‘Demokrasi ve Özgürlük’ mitinginde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Dörtyol kavşağında adeta kuş uçurtulmadı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, TJA (Özgür Kadın Hareketi) Aktivisti Ayla Akat Ata konuşma yaptı. Bir tokalaşmayla başlayan ve devamında tam anlamıyla ne istediklerini bilmedikleri çeşitli gelişmelerin olduğunu belirten DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Biz DEM Parti olarak, Kürt ve Türkiye halkları olarak elbette onurlu barışın yanındayız. Bizler 40 yılı aşkındır mücadelemizi barış için veriyoruz. Bizler bu ülkeye adalet ve demokrasi gelsin diye halklar arasında gerçek bir kardeşlik olsun diye mücadele ediyoruz. Ama onlar ne yaptılar her seferinde Kürtlerin başını ezmeye çalıştılar ama başaramadılar. Başaramadıklarını bu meydanlarda siz değerli halkımız gösterdi. Batman’dan Ankara’ya sesleniyoruz; bizler onurlu bir barış ve demokratik zeminde bir çözme hazır olduğumuzu her fırsatta ifade ettik ve bunun için de dedik ki bu konuda oyun oynamıyor, boşuna umut vermiyorsanız ve ciddiyseniz öncelikle İmralı kapılarını açın halka kendi mesajını kendisi versin.” dedi.
.jpg)
AYLA AKAT ATA
“BATMAN’I TANIMIYORLAR”
Daha sonra söz alan Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata ise şunları söyledi; “Halkın iradesi yoktur diyorlar. Peki hazır savaş demişken bu ülkede yıllardır çatışma istemiyoruz, şiddet istemiyoruz, devlet Kürt sorununun demokratik barışçıl çözümünü sağlamak durumundadır diyen partimizin, gençlerimizin ödediği bedel ortadayken bugün bir kez daha barış meselesini ciddiye almadan, barış meselsini halkın gündeminden uzak, barış meselsini halkın gerçekliğine yabancı bir şekilde ele almak isteyenler var. Şimdi bu meydandayız. Sesimiz, sözümüz bir. Sözümüzü söylemek için buradayız. Bir karar verildi bu karar bir kez daha çözümsüzlük oldu, kayyum oldu. Burası Batman. Peki bu kararı verenler Batman’ı bilmiyorlar.”
.jpg)
KESKİN BAYINDIR
“KÜRT HALKI BOYUN EĞMEYECEK”
Batman Belediyesine el koyulduğunu belirten, DBP Eş Genel Başkanı ve Batman Milletvekili Keskin Bayındır; “Batman Kürt halkının mücadelesinin temelidir. Biz sadece 3 mesaj verdiler. Bu her üç mesajda da bize özgürlükçü ve öncü projelerinizi kabul etmiyoruz. Biz de mesajı aldık ve bu alandan sesleniyoruz. Siz ne yaparsanız yapın Kürt halkı sizin önünüzde boyun eğmeyecek ve eğmedi de. Biz bu kayyumu kabul etmiyoruz ve geldikleri yere geri göndereceğiz. Kürt halkı gerçek bir çözüme her zaman hazır. Bugün bu meydan da bu iradeyi bütün Türkiye ve dünyaya gösteriyoruz. Kürt halkı onurlu bir çözüm ve barış istiyor. Haksızlığı kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Elbette kazanacağız, direnişiniz amacına ulaşacak” dedi.
.jpg)

Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KIRKLARELİ VALİ YARDIMCISINDAN PETROLSPOR MESAJI
- 02Yamaç, “Çiftçi çaresiz, sistem değişmeden hiçbir şey değişmez”
- 03MİLLETVEKİLİ RAMANLI’DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI
- 0450 AYRI NOKTADAKİ ÇÖP KOVALARI YENİLENDİ
- 05REKTÖR DEMİR’DEN EMEKLİ PERSONELLERE PLAKET
- 06BİR KALP BİN UMUT DERNEĞİ’NDEN UNUTULMAZ 23 NİSAN ŞENLİĞİ
- 07Belediyeden festival eleştirilerine yanıt
- 08BATMAN BAROSU BÖLGE BİRİNCİSİ OLDU
- 09 “Hayırlı Olsun” Ziyaretleri Devam Ediyor
- 10YOLAĞZI KÖYÜ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENDİ
- 11DEM PARTİ, KAHVE FESTİVALİ İÇİN ŞEFFAFLIK İSTEDİ
- 12BESO’DAN DİJİTAL MEDYA ANLAŞMASI
- 13“EMEĞE SAYGI, ALIN TERİNE DEĞER”
- 1439 KİLO SKUNK ELE GEÇİRİLDİ
- 1523 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
Henüz Yorum yok