
Batmanlı çiftçilerin mağduriyeti sürüyor
Batman'da Sol Sahil Sulama Kanalı'ndan bir türlü su alamayan çiftçilerin sıkıntısı bitmek bilmiyor. Sulama kanalından mısır tarlaları için su alamadıklarını söyleyen merkeze bağlı Kuyubaşı köyündeki çiftçiler, yetkililerin konuya duyarsız kalmasından şikâyetçi.
Tarlalarını kurumasın diye bin bir türlü güçlükle sulayan çiftçiler, tarlalarının altından geçen Sol Sahil Sulama Kanalı'ndan akan sudan havuzlarına vana takılmadığı için faydalanamadıklarını belirterek, yetkililerin yaşadıkları soruna bir çözüm bulmasını bekliyorlar.
Yaşadıkları sorunu defalarca bildirmelerine rağmen kimsenin konuyla ilgilenmediğini ifade eden çiftçilerden Mehmet Nurullah Gönülaçar, "Kanalda su var ama faydalanamıyoruz." diyerek tepkisini dile getirdi.
Mağduriyetinin son bulmasını isteyen Gönülaçar, "Bütün herkesin suyu geliyor, sadece bizim suyumuz gelmiyor. Su borumuz burada. Ortadaki geliyor ama bizimki gelmiyor. Sol Sahil Sulama Birliği, 'Çiftçi Kayıt Sistemi'niz (ÇKS) yok.' diyor. ÇKS yok ama bütün araziyi babamın, amcamın adına ben işletiyorum. Bu sene yeni ektim ve doğrudur, size üye değilim. Gelip üyeliği yaparım ama istiyoruz ki suyumuz gelsin. Orta taraftan su geliyor ama buraya akmıyor. Kendi imkânlarımızla su çekiyoruz." dedi.
Sadece kendi sularının akmadığını sözlerine ekleyen Gönülaçar, "Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı 'Gidip dolaşmışız, bütün mısırlar sulanmış.' diyor ama bizim hiçbir mısırımız sulanmamış. Kendi imkânlarımızla, traktörle günlük 250 TL mazot parasını verip, 24 saat nöbet tutuyoruz ve 200 metre buraya su getiriyoruz. Herkesin var, sadece bizim suyumuz yok. Gelip bir çare bulsunlar. Sol Sahil Sulama Birliği yetkilileri bir gün dahi buraya gelmediler. Sol Sahil Sulama Birliği uğraşmadığı için suyumuz yok. Mağduriyetimiz devam ediyor. Sayın Valimize sesleniyoruz: Bir çare bulun bize." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI
- 02İL EŞ BAŞKANI TEKİK, HAYATINI KAYBETTİ
- 03DÜNYA HASTANESİ, YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI
- 04EKMEN “BİR SOSYAL MEDYA HESABINI SUSTURMAK, SEÇMENİN SESİNİ KISMAK ANLAMINA GELİR“
- 05BELEDİYE’DEN KAYIP-KAÇAK SU SEFERBERLİĞİ
- 06VKS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 07REKTÖR DEMİR, VAKIFLAR HAFTASI AÇILIŞINA KATILDI
- 08BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
- 09HÜDA PAR’DAN GIDA VE TOPTANCILAR’A ZİYARET
- 10BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE 3. GASTRONOMİ FESTİVALİ HEYECANI
- 11REAL KONAK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE 3. AŞAMAYA ULAŞTI
- 12Batman’da otobüs durağında arı paniği: mühendis müdahale etti
- 13Yeşil Nohut Geçim Kapısı
- 14SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 1550 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
Henüz Yorum yok