
Kayıp yakınları, Boran için buluştu
İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi ile kayıp yakınları, eylemlerinin 660’ncı haftasında Gülistan Caddesinde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.
Yapılan eylemde, İstanbul’un Fatih ilçesinin Aksaray Semtinde 19 Ekim 1995 tarihinde gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Halit Boran’ın akıbeti soruldu. Yapılan basın açıklamasını okuyan Şube Üyesi avukat Zana Yücel Bozkurt, “İnsan hakları savunucuları ve kayıp aileleri olarak her Cumartesi düzenlediğimiz Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın barışçıl anma eylemimizin bu haftasında kayıplarımızın faillerinin bulunması ve yargılanması için bir aradayız. Yıllardır eşit yurttaşlık temelinde, insana yaraşır, barış ve huzurlu bir ülkede uyanmayı arzuluyoruz. Her Cumartesi günü ellerimizde kayıplarımızın fotoğraflarıyla sessizce oturuyoruz. Bu sessizliği gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan kayıp bir insanımızın öyküsü böler. Bu hafta 19 Ekim 1995 tarihinde İstanbul ili Aksaray semtinde kolluk güçleri tarafından gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Halit Boran’ın akıbetini sormak için toplandık. Uluslararası hukuka göre gözaltında kaybetme insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Her devlet, bu suçu önlemeye ve gerçekleşmesi halinde suçun mahiyetine göre cezalandırmakla yükümlüdür. Devletin bu yükümlülüğünü yerine getirmesini istemek suç değil, en doğal hakkımızdır. Suç olan kaybedenleri korumak, onları hukukun üstünde tutarak cezasız bırakmaktır.
İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi olarak her zaman olduğu gibi bu hafta da çağrımızı yineliyoruz; tüm kayıpları, faili meçhul cinayetlerle katledilenleri anarak; insan hakları savunucularının adalet ve hakikat arayışının asla bitmeyeceğinin de altını çiziyoruz. Acılı anaların ve ailelerin yüreklerini bir nebze de olsa rahatlatma adına, gözaltında kaybedilen insanların akıbetlerinin araştırılmasını, faillerinin bulunup yargılanmasını ülke tarihinin karanlık sayfalarına ışık tutulmasını ve bu kara lekenin bir an önce temizlenmesi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DÜNYA HASTANESİ, YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI
- 02EKMEN “BİR SOSYAL MEDYA HESABINI SUSTURMAK, SEÇMENİN SESİNİ KISMAK ANLAMINA GELİR“
- 03BELEDİYE’DEN KAYIP-KAÇAK SU SEFERBERLİĞİ
- 04VKS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 05REKTÖR DEMİR, VAKIFLAR HAFTASI AÇILIŞINA KATILDI
- 06BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
- 07HÜDA PAR’DAN GIDA VE TOPTANCILAR’A ZİYARET
- 08BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE 3. GASTRONOMİ FESTİVALİ HEYECANI
- 09REAL KONAK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE 3. AŞAMAYA ULAŞTI
- 10Batman’da otobüs durağında arı paniği: mühendis müdahale etti
- 11Yeşil Nohut Geçim Kapısı
- 12SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 1350 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
- 14İUP BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 15KAÇAK SİGARA OPERASYONUNDA 4 ŞÜPHELİYE ADLİ İŞLEM
Henüz Yorum yok