
“TESBİH SALLANMAZ, ÇEKİLİR”
“TESBİH SALLANMAZ, ÇEKİLİR”
Batman’da her Salı günü saat 08.00 ile 18.00 arasında Mehtap Mahallesinde bulunan ‘Çayhanem’de, bölge illerinden gelen tesbihçiler, festival oluşturarak farklı bir Kültür projesine imza attılar. Batman’da tesbihin beyefendisi olarak bilinen Hacı Abdullah, hayata geçirdikleri Kültür dayanışmasıyla yeni bir hava getirdiklerini söyledi. ‘Tesbih asiliğin, asaletin, ağır başlı olmanın ve beyefendiliğin simgesidir’ diyen Hacı Abdullah, ‘Tesbih Sallanmaz, çekilir’ dedi.
BÖLGE TESBİHÇİLERİ BATMAN’DA BULUŞUYOR
Her Salı günü Mehtap civarında bulunan ‘Çayhanem’de Adana, Diyarbakır, Şarlıurfa, Mardin, Siirt ve hatta İran’dan gelen teşbih severlerin bir araya geldiğini belirten Hacı Abdullah; “Küçüklüğümden beri tesbihe çok büyük merakım var. Son 3 yıldan bu yana bu işi daha profesyonel yapmaya başladım. Haftanın 6 günü farklı illerde kendi aramızda mini bir tesbih festivali düzenliyoruz. Toptan ve perakende satışının yanı sıra amacımız teşbih severleri bir araya getirmektir. 3. cüsünü geride bırakmamıza rağmen, her geçen gün büyük ilgi görüyor. İlimizin tanıtımına, turizmine ve pazarının büylümesi için antika, gümüş ve saat pazarını oluşturuyoruz. Burada her kesime hitap edecek tesbihlerimiz var. Kapımız herkese açıktır.” dedi.
“BATMANLILAR, BİLEKLİK TESBİH SEVİYOR”
Batmanlıların daha çok küçük boy bilek tespih ve kehribar ürünlerini sevdiğini belirten Hacı Abdullah, bu piyasanın her geçen gün büyüdüğünü söyledi. Hacı Abdullah; “Adana’lılar büyük boy, Erzurum’lular oltu taşı tesbih severken, Batmanlılar daha çok ateş kehribar, bileklik, zar, sıkma ve kehribar modellerini tercih ediyor. Buda Batman’da kehribar ürünlerini öne çıkarıyor. Bütün tesbih severleri her Salı günü ‘Tesbih Festivaline’ diğer günlerde tesbih severler buluşturmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“HEDEF TERÖRSÜZ TÜRKİYE”
- 02“BU ÜLKENİN GERÇEK KAHRAMANLARI, ALIN TERİYLE HAYAT VEREN EMEKÇİLERDİR”
- 03BAŞKAN DEMİR’DEN 1 MAYIS KUTLAMA MESAJI
- 04ŞAHİN “ALIN TERİNİN KARŞILIĞI EKSİKSİZ ÖDENMELİ”
- 05YAMAÇ, “EMEK HER GÜN HATIRLANMALI”
- 06İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 07Büro Memur-Sen Batman Şubesi’nden Kurum Ziyaretleri
- 08“Sarıyer taraftarlarının çirkin eylemi yanlarına kâr kalmamalı”
- 09VALİ CANALP “EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞIDIR”
- 10OSB YÖNETİM KURULU TOPLANDI
- 11ODUNCU’DAN TÜPRAŞ İŞÇİLERİNE DESTEK
- 12HASANKEYF KIRSALINA 40 MİLYON TL’LİK ALTYAPI HAMLESİ
- 13JANDARMA KAÇAKÇILARA GÖZ AÇTIRMIYOR
- 14Aydın Gülmez'den Sarıyer taraftarına sert tepki;
- 15İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok