
Ispanak hasadı çiftçinin yüzünü güldürdü
İkinci ürün olarak ektikleri demir deposu ıspanağın hasadını yapıp hale gönderdiklerini söyleyen çiftçiler, ıspanak hasadından sonra bu kez buğday ekeceklerini belirttiler.
Küçük yaştan bu yana tükettiği ıspanağın demir eksikliğine iyi geldiğini ve faydasını çok gördüğünü belirten çiftçi İzzettin Balin, herkese ıspanak tüketmeyi tavsiye etti.
“Verimden çok şükür memnunuz”
Bu yıl ıspanak veriminden memnun olduklarını belirten Balin, “Tarlamıza buğdaydan sonra ikinci ürün olarak ıspanak ektik. Tarlamız boş kalmasın diye değerlendirelim dedik. Ispanaklarımızı ektikten yaklaşık 2 ay sonra şu anda toplamaya başladık. 2 buçuk dönüm arazi üzerine ektiğimiz ıspanak veriminden çok şükür memnunuz. Bu yıl ıspanak fiyatları da normaldir. Kilogram fiyatı 2,50 kuruş civarında halde gidiyor. Yalnız yüzde 10 komisyonu da bizden kesiliyor. Birde plastik kasa alıyoruz. Bize ortalama kilogram başı 1 lira ancak kalıyor.” ifadelerini kullandı.
“Ispanak demir eksikliğine iyi geliyor”
Vitamin deposu olan ıspanağı herkesin tüketmesi gerektiğini vurgulayan Balin, şöyle devam etti:
“Ispanak yemeği herkese tavsiye ediyorum. Ben küçüklüğümden beri ıspanak tüketiyorum. Büyüklerimiz bize her zaman ıspanağın demir eksikliğine iyi geldiğini söylerlerdi. Çokta faydasını gördüm. Batman halinden ıspanak talebi çok iyi, hatta buralardan geçen vatandaşlar bile kasa halinde ıspanak almak istiyorlar. Bizde kimseyi eli boş çevirmiyoruz. Ispanaklarımızı topladıktan sonra eve götürüp bir saat boyunca suyla yıkıyor, üstündeki bütün toz ve çamuru temizleyip hale götürüyoruz.”
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 09Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0139 KİLO SKUNK ELE GEÇİRİLDİ
- 0223 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
- 031 MİLYON 410 BİN TL’LİK MEHRİNİ GAZZE’YE BAĞIŞLADI
- 04İL BAŞKANI YILMAZ’DAN BATMAN GÖNÜLLÜLER DERNEĞİNE TAM DESTEK
- 05ONKOLOJİ TANI VE TEDAVİ MERKEZİ AÇILDI
- 06SESSİZCE ŞAMPİYON OLDU
- 07ÖĞRENCİLERE ÇARPMAMAK İÇİN UÇURUMA GİTTİ
- 08DİŞ HASTANESİNDE KABA İNŞAAT TAMAMLANDI
- 09Eyfel Kır Düğün Salonu Batman’a renk katacak
- 10KAYMAKAM İMRAK, MUHTARLARLA TOPLANTI YAPTI
- 11“Yarınlarımız çocuklarımızın elleriyle şekillenecektir”
- 12YENİDEN REFAH’TAN BATMAN’DA İŞSİZLİK VURGUSU
- 13Medical Point Hastanesinde 23 Nisan coşkusu
- 14Batman’da Şehit Uzman Çavuş İçin Tören Düzenlendi
- 15VALİ CANALP'TEN 23 NİSAN MESAJI
Henüz Yorum yok