
Aile hekimlerinden karbonmonoksit uyarısı
Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Taşlıdere (Hole) köyünde bulunan Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan aile hekimleri köyleri dolaşarak vatandaşları karbonmonoksit gazı zehirlenmeleri konusunda uyardı.
Birime bağlı köyleri dolaşan Aile Hekimleri Dr. Özkan Baran Öztürk ve Dr. Mahir Turhallı özellikle kış aylarında kullanılan kömürlerden sızan karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı köylülerin duyarlı olmalarını istediler.
Özellikle son yıllarda köylerde de kömür kullanımının yaygınlaştığını belirten Dr. Özkan Baran Öztürk, bu yüzden bilinçsiz kömür kullanımının verebileceği zararlar konusunda köylüleri bilinçlendirdiklerini belirtti.
Öztürk, "Mobil hizmet kapsamında köylerimizi gezerken, hane halkı bilinçlendirme çalışmaları da yapıyoruz. Özellikle kış aylarında ve havaların soğumasıyla, kar yağışlarıyla beraber, hane halkının ısınma ihtiyacını kömürle karşıladığını bilmekteyiz. Köylülerimizi yaptıkları yanlışlıklar konusunda uyarmaya çalıştık. Yanlışların önüne geçmeye çalıştık. Kömür yakımına bağlı oluşabilecek herhangi bir karbonmonoksit zehirlenmesine karşı vatandaşları neler yapmaları gerektiğin konusunda bilgilendirdik. Bunu yaparken tıbbi bilgimizin yanı sıra Sağlık Bakanlığımızın bizlere verdiği broşürler ışığında çalışmamızı zenginleştirdik ve broşürleri de köylülere dağıttık."ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01‘KOMŞUM’ PROJESİYLE HEDEF 300 AİLEYE 10 BİN YEMEK
- 02İl Başkanı Gençlikle Kızılcahamam’da Geleceği Konuşuyor
- 03İLUH BULVARI AÇILIŞA HAZIR
- 04VALİ CANALP’TEN BAKAN ŞİMŞEK’E TAZİYE MESAJI
- 05ÜCRETSİZ Wİ-Fİ HİZMETİNE GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ
- 06MÜZE MÜDÜRÜ ALPER’İN AİLESİNE ANLAMLI ZİYARET
- 07MADDE BAĞIMLILARINA YÖNELİK TEDAVİ KOMPLEKSİ
- 08ŞÜPHELİ ARAÇTA ARAMA YAPILDI
- 09Batman Belediyesinden madde bağımlılığına karşı kültürel seferberlik
- 10DİŞ HASTANESİ 2026'DA HİZMETTE
- 11ZORAVA'NIN KAYIP HİKAYESİ
- 12“SÖZ VERDİK, BİR BİR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
- 13Batman’da 34 Yıl Sonra Duygusal Buluşma
- 14Batman Havalimanı’na modern soğutma sistemi
- 15VALİ CANALP “BATMAN HAVALİMANI KLİMA SORUNU GİDERİLİYOR”
Henüz Yorum yok