
‘Kadın İş Geliştirme Merkezi’ kuruldu
‘Kadın İş Geliştirme Merkezi’ kuruldu
2021 Yılı 3. dönem “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon” toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.
2021 Yılı 3. dönem “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon” toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda; 1 Temmuz’da yürürlüğe giren ve 2021-2025 dönemini kapsayan “Şiddete Sıfır Tolerans İlkesi ile Kadına Yönelik Her Türlü Şiddeti Önlemek” temasıyla hazırlanan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı”, Batman Belediyesi bünyesinde açılacak olan Kadın Konukevi ve ilimizde kadına yönelik şiddeti önleme konusunda yürütülen çalışmalar görüşüldü. Vali Hulusi Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantı; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları tarafından, Batman’da kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin yürütülen çalışmalar ve kadına yönelik şiddetle mücadele 4. Ulusal Eylem planı hakkında kurula bilgilendirme sunumuyla devam etti.
Batman Belediyesi Kadın Konukevi’nin açılması konusunda gerekli hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Vali Şahin, 2022 yılı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği olarak “Kadın Konukevi’ni açmayı hedeflediklerini ifade etti. Kadına yönelik şiddetle mücadele en önemli unsurun kadının ekonomik özgürlüğü olduğunun altını çizen Vali Şahin, “Ekonomik özgürlüğü olan kadın şiddete karşı dur diyebilir, tavır gösterebilir. Aksi takdirde birçok şiddetin üstü kapatılıyor ve sineye çekiliyor. Bunun önüne geçmek içinde Belediye olarak ‘Kadın İş Geliştirme Merkezi’ kurduk. Başarılı bir şekilde çalışmaları devam ediyor. İstiyoruz ki, kadınlarımız; sadece işçi olarak ekonomik özgürlüğünü elde etmiş olmasın, girişimci olarak ekonomik hayata dahil olsun. Kadınlarımız ne kadar ekonomik hayata dahil olurlarsa, şiddete maruz kalma durumları da kanaatimce azalacaktır.
Bu konuda tüm paydaşların gayret göstermesi gerekiyor. Mesele, polisiye ve adli bir mesele değil, mesele zihniyet meselesidir. Bunu çözmemiz lazım. Bir toplumun medeniyet seviyesi de; kadınına verdiği önemle ölçülüyor” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01570 ARILI SEPET KOVANI DAĞITILDI
- 02SULAMA KANALLARINA SU VERİLDİ
- 03KURBANLIKLAR PAZARDA
- 04SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
- 05“SASON ÇİLEĞİ, DÜNYA PAZARINDA YERİNİ ALACAK”
- 06Cansuyu Derneği Batman’da kurban çalışmalarına hazır
- 07ATIK PİL KAMPANYASI DEVAM EDİYOR
- 08MALABADİ’DE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
- 09DİCLE ELEKTRİK ENERJİ ALTYAPISINI GELECEĞE TAŞIYOR
- 10BATMANLI GENÇLER ALS’YE UMUT OLDU, BATGEV SAHİP ÇIKTI
- 11KÖY OKULU TÜRKİYE FİNALİNE KALDI
- 12BAHÇEVAN OCAKBAŞI AÇILDI
- 13AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 14TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 15BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
Henüz Yorum yok