
BESO’DAN FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ TALEBİ
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, esnaflar için devlet kurumlarından ve KOSGEB’den faizsiz kredi desteği talep etti.
Esnafın artan giderleri karşısında zorlandığını ve bu durumun sürdürülebilir olmadığını belirten Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Çiftçi, esnafın işlerini devam ettirebilmesi için devletin daha fazla destek sunması gerektiğini ifade ederek, özellikle faizsiz kredi desteği talep etti.
Esnafın giderlerinin arttığını ifade eden Başkan Çiftçi “Kira, elektrik, vergi, işçi, sigorta giderleri gibi tüm giderler artıyor ama esnafın gelirleri ise azalıyor. Bu durum sürdürülebilir değildir. Bunun için hükümet esnafa yönelik destekler çıkarmalıdır. Bu SGK olur, İŞKUR olur, KOSGEB olur veya faizsiz krediler olur” dedi.
“ESNAFIN DESTEKLENMEMESİ SIKINTILARA YOL AÇABİLİR”
Esnafın zor durumda olduğunu ve bu sıkıntıların çözülmesi için hükümetin hızla harekete geçmesi gerektiğini ifade eden Başkan Çiftçi “Esnaf toplumun bel kemiğidir. Esnafı desteklemeliyiz. Şayet esnafı desteklemezsek çarpan etkisiyle beraber çok büyük sıkıntılara yol açabilir. Bunun için esnaflara yönelik faizsiz kredi desteği bekliyoruz. Faizsiz kredi desteği verilsin ki işlerini sürdürebilsinler. Genç girişimciler için olsun, işlerini geliştirecek esnafımız için olsun, imalatçılar için olsun, esnafımıza KOSGEB veya diğer kurumlar aracılığıyla hükümetten faizsiz destek verilmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Son olarak, 2025 yılından daha büyük beklentilerinin olduğunu vurgulayan Başkan Çiftçi “2024 yılı bizim açımızdan olumlu ve verimli geçmedi. Bu nedenle bizim 2025 yılından beklentimiz daha fazladır. Bizler bu beklentilerimize ulaşmak istiyoruz. Esnafımız rahat nefes alabilsin istiyoruz. Sıkı para politikasından ve diğer sıkıntılardan dolayı esnaf kredi kartına sarılıyor. Kredi kartlarında gecikme durumlarında Batman ilk sıralardadır. Bizler bunu aşmak istiyoruz. Bunun için devlet destekleri yapmalı ve artırmalıdır” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DÜNYA HASTANESİ, YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI
- 02EKMEN “BİR SOSYAL MEDYA HESABINI SUSTURMAK, SEÇMENİN SESİNİ KISMAK ANLAMINA GELİR“
- 03BELEDİYE’DEN KAYIP-KAÇAK SU SEFERBERLİĞİ
- 04VKS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 05REKTÖR DEMİR, VAKIFLAR HAFTASI AÇILIŞINA KATILDI
- 06BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
- 07HÜDA PAR’DAN GIDA VE TOPTANCILAR’A ZİYARET
- 08BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE 3. GASTRONOMİ FESTİVALİ HEYECANI
- 09REAL KONAK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE 3. AŞAMAYA ULAŞTI
- 10Batman’da otobüs durağında arı paniği: mühendis müdahale etti
- 11Yeşil Nohut Geçim Kapısı
- 12SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 1350 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
- 14İUP BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 15KAÇAK SİGARA OPERASYONUNDA 4 ŞÜPHELİYE ADLİ İŞLEM
Henüz Yorum yok