
ESNAFA KİRA DESTEĞİ MÜJDESİ !
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası yaptığı açıklamada,
"Toplam 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan bu kesime 3 ay süreyle ayda bin lira destek ödemesi yapacağız." dedi.
Erdoğan ayrıca, "İşyeri kira olan esnafımıza 3 ay süreyle büyükşehirlerde 750 lira diğer şehirlerde aylık 500 lira kira desteği yapacağız." ifadelerini de kullandı.
SÜRE 1 HAZİRAN'A KADAR UZATILDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında satır başları şu şekilde:
"Bugünkü kabine toplantımızda alınan tedbirlerin sonuçlarını kapsamlı olarak değerlendirdik. Milletimizin büyük fedakarlığıyla uyguladığımız kısıtlamaların olumlu etkilerini görmeye başladık. Kurallara daha sıkı riayet etmek suretiyle bu mücadeleyi başarıya ulaştırmak hepimiz için milli görevdir. Öncelikle bazı müjdeleri milletimizle paylaşmak istiyorum. Yıl sonuna kadar yüzde 20'den yüzde 10'a indirdiğimiz kiralardaki stopajın uygulanma süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz. Yüzde 18'den 8'e indirdiğimiz işyeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz.
1 MİLYON 239 BİN ESNAFA 3 AY SÜREYLE AYDA BİN TL
Yıl ortasında başlattığımız konaklamadan, yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma kadar KDV indirimlerin sürelerini 1 Haziran'a kadar uzatıma gittik. Esnafımıza kira ve gelir kaybı desteği hazırlıklarına başladık. Kısıtlamalar sebebiyle salgından doğrudan etkilenen 432 bin 567 esnafımız bulunuyor. Toplam 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan bu kesime 3 ay süreyle ayda bin lira destek ödemesi yapacağız. Hibe şeklinde vereceğiz esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş, servis işletmecisi, pazarcı, lokantacı, kadın erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır. Böylece toplamda 3 miyar 718 milyon liralık desteği esnafımızın hizmetine sunmuş oluyoruz.
ESNAFA KİRA DESTEĞİ
Kira desteğini basit usule tabi olmanın şartlarını belirledik. İşyeri kira olan esnafımıza 3 ay süreyle büyükşehirlerde 750 lira diğer şehirlerde aylık 500 lira kira desteği yapacağız. Bu iki destek kalemi çerçevesinde 3 ay boyunca toplamda 5 milyar lira esnafımıza hibe desteği sağlamayı planlıyoruz.
Turizm tesisleri ile deniz turizmi tesislerinin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, hasılat payları, ecri misil ödeme sürelerini 1 yıl süreyle erteliyoruz. Ülkemizde hasta, ağır hasta ve vefat sayılarında azalmış olduğunu görüyoruz."
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 02TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 03BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
- 04BOKSOR M.ALİ ORTAÇ, MİLLİ TAKIM KAMPINDA
- 05Gençlik piknikte; bahar şenliğine ilgi
- 06“19 MAYIS, DİRENİŞ RUHUNUN YENİDEN CANLANDIĞI TARİHTİR”
- 07GENEL TEMİZLİK EKİBİ ÇAMLICA’DAYDI
- 08HÜDA PAR GENÇLİĞİ BAHAR ETKİNLİKLERİNE YOĞUN İLGİ
- 09ARİF GÜNEŞ’E TOBB’DAN 20. YIL HİZMET ŞEREF PLAKETİ
- 10BATMAN’IN VİZYONU ANKARA’DA KONUŞULDU
- 11PROF. DURSUN’DAN FATİH VELİLERİNE KONFERANS
- 12ŞEYH HALİD ANMA PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
- 13BATMAN’IN KENT KİMLİĞİNE IŞIK TUTAN ÖNEMLİ ÜÇLEME
- 14TEMA’DA ARI DÖNEMİ BAŞLADI
- 15ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
Henüz Yorum yok