
“Tütün üreticisi ürününü satamaz hale geldi”
“Tütün üreticisi ürününü satamaz hale geldi”
DEM Partisi Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, 22 yıllık süreçte 405 bin olan tütün üretici sayısının 50 binlere kadar gerilediğini ifade etti.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya soru önergesi veren milletvekili Oduncu, tütün üreticilerinin ürününü satamaz hale duruma geldiğini kaydetti. Milletvekili Oduncu, Bakan Yumaklı’nın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verildi: “Dünyanın en kaliteli ve yaygın tütünlerinden biri olan Virjinya tütününün yetiştiği Batman’da tütünü satın alan özel şirketler anlaşarak tütün üreticisinin emeğinin ve tütün yetiştirme maliyetinin çok altında fiyatlar belirlemektedir.

Bir bütün olarak tütün piyasasının dışında bırakılarak herhangi bir söz hakkı tanınmayan tütün üreticileri, suç teşkil etmesi hasebiyle tütünlerini Batman dışına da nakledemediğinden tamamıyla özel şirketlerin herhangi bir alt sınır olmadan belirleyeceği tek fiyat uygulamasına mecbur bırakılmakta ve bu sebebiyetle büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Bakanlığınızca tütün üreticilerine yönelik planlı bir desteğiniz var mıdır? Desteğiniz varsa tütün üreticilerine ne kadar destek ödemesi yapılmıştır? Çiftçilerin yaşadığı mağduriyetler ile ilgili ek bir destek planınız var mıdır? Batman’da tütün üreticilerinin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi ile ilgili bir çalışmanız var mıdır? Batmanlı tütün üreticilerine verilen 70 lira fiyatın en azından enflasyon artış oranına göre güncellenmesi için Bakanlığınızın kısa vadede bir girişimi olacak mıdır? Tamamen tüccarların insafına terk edilmiş olan ve gündelik ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak duruma getirilen tütün üreticilerinin emeğinin karşılığını alabilmesini yasal bir düzenlemeyle garanti altına almak için bir planlamanız var mıdır? Tütün üreticilerinin mağdur olmaması için Bakanlığınızca tütün alım garantisi sağlanacak mıdır?”
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Kamu Yönetimine ‘Sabahın Bereketi’ damgası
- 02KÖYLERİN ULAŞIM KONFORU ARTIYOR
- 03BATMAN’IN TURİZM DEĞERLERİ, TUR OPERATÖRLERİNE TANITILDI
- 04MASA TENİSİNDE BATMAN RÜZGÂRI
- 05HASANKEYF’TE GENÇLİK BULUŞMASI
- 06HOBİ BAHÇELERİNE YIKIM GÜNÜ: KÖYLÜLERDEN TEPKİ VE ATEŞLİ PROTESTO
- 07YENİ YERLEŞİM ALANLARININ SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM
- 08BATMAN’DA 282 DEV PROJE TAKİPTE
- 09Tasarruf Bilinci Kırsala Yayılıyor
- 10GENÇ HASTAYA ÇENE AMELİYATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 11TPAO’DAN BATMAN’DA 5 MİLYON 280 BİN VARİLLİK PETROL ÜRETİMİ
- 127 AYDA 4 BİN 560 İŞLEM!
- 13HÜDA PAR, GENÇLİK POLİTİKALARINI MASAYA YATIRDI
- 14“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
- 15Batman’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Soğuk Limonata ve Su Dağıtımı
Henüz Yorum yok