
'Kozluk Merkez Cami ve Külliye Projesi'nin temel açma töreni gerçekleştirildi
Proje; Müftülük Hizmet Binası, 3 bin kişilik kapasiteye sahip Kozluk Merkez Cami, 150 kişilik Yatılı Kur’an Kursu, 800 kişilik konferans salonu ile kültür merkezi müştemilatlarından oluşuyor.
Yukarı Güneşli Mahallesi’nde düzenlenen temel açma törenine, Kaymakam Osman Bilici’nin yanı sıra İlçe Müftüsü Hasan Serçe, kurum yöneticileri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program; Kaymakam Bilici’nin konuşması, şükür kurbanı kesimi ve duanın okunmasıyla devam etti.
Bilici, temel açma programında; Yukarı Güneşli Mahallesi 209 ada 27 parsel ve 11 bin 784 metrekarelik alan üzerinde, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin özelliklerini bünyesinde barındıracak olan vizyon projenin inşa edileceğini belirtti.
Bilici, "Güzel Kozluk'umuzda yeni bir vizyon projenin daha temellerini açmaktan mutluluk duyduk. Vizyon projenin bir ibadethane-din hizmetleri ile müftülük hizmet binası olmanın ötesinde mimarisiyle, süslemeleriyle, hat ve tezhipleriyle medeniyetimizin farklı özelliklerini yansıtacak bir şaheser olacak. İnşa edileceği bölge itibariyle önemli bir konuma sahip olacak. Projenin bu özellikleriyle ilçemizde çok farklı bir değer ve zenginlik katacaktır." dedi.
Projenin bütün aşamalarında vatandaşların projeye sahip çıkmaları gerektiğini ifade eden Bilici, projenin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu.
Program, iş makinelerinin alanda temel açma çalışmalarına başlamasıyla sona erdi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN VALİLİĞİ “İNSAN HAYATI ÖNCELİĞİMİZ”
- 02AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI YAPILDI
- 03KUR’AN ZİYAFETİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 04“KÜRTÇE ÖĞRETMEN KADROSU NEDEN SADECE 6”
- 05PETROLSPOR’DA UMUTLAR PLAY-OFF'A KALDI
- 06EMEK “İŞSİZLİK AZALACAK, TRAFİK RAHATLAYACAK”
- 07Batman’a 16 yeni hekim atandı
- 08BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
- 092 BİN FİDAN TEHLİKEDE Mİ?
- 10REKTÖR DEMİR, KURUL TOPLANTISINA KATILDI
- 11BAŞKAN ŞAHİN’DEN 1 MAYIS’TA İNŞAAT İŞÇİLERİNE ZİYARET
- 121 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 13MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, BATMANLI BÜROKRATLARLA ANKARA’DA BULUŞTU
- 14Batman’da Sert Rüzgâr Etkili Oldu: Ağaç Devrildi, Park Ekipmanları Zarar Gördü
- 1519 Mayıs Mahallesi'nde Park Eksiklikleri Giderilmeyi Bekliyor
Henüz Yorum yok