
Çevreyi Kirletenler Yakın Takipte
Çevreyi Kirletenler Yakın Takipte
Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, belirlenen döküm alanları yerine boş arazilere kaçak döküm yapanlar ile yıkıntı atıklarını doğru biçimde bertaraf etmeyenleri yakın takibe aldı.
Kaçak moloz dökümü yapanlara karşı etkin mücadele başlatan Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, belediye sınırları içerisinde boş alanlara izinsiz moloz, inşaat atığı ve çöp dökenlere göz açtırmıyor.
Son bir ayda 30 kurum ve kişiyi uyaran ve birçoğu hakkında işlem yapan Belediye Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekipleri, böylece şehrimizdeki çevre kirliliğinin önüne geçmeye çalışıyor.
Etrafa rastgele atılan artık ve molozların yarattığı görsel kirliliğin yansıra bir süre sonra rüzgârın etkisi ile etrafa yayılması sonucunda çevrede ciddi manada kirliliğe yol açtığını belirten yetkililer bu durumu halk sağlığını tehdit ettiğini hatırlattı.

Duyarlı vatandaşların kaçak moloz ve atıkların çevreye atılmasını önlemede Belediye ekiplerine yardımcı olmalarını isteyen Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz; “Hemşehrilerimizin moloz ve atıkları gelişi güzel dökenleri gördüklerinde Alo 153 Belediye hattına bildirmeleri durumunda çevre kirliliğine yol açan kaçak dökümleri yapan sorumlular hakkında cezai işlem uygulanacaktır. El ele vererek kentimizi temiz tutmamız lazım. Herkesin katkısını istiyoruz” dediler.
5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nda yer alan 41’inci maddeye göre belirlenmiş alanlar dışında kalan boş arazilere döküm yapanlara 321TL ile 16 bin TL arasında para cezası kesilmektedir.
Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlara boş arazilere moloz ve inşaat atığı dökmemeleri konusunda duyarlılık çağrısı yaparak, her türlü kirliliğin önlenmesinin ancak halk ve belediye işbirliği ile mümkün olabileceğine dikkat çekti.

Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI
- 02İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI
- 03DEMİR’DEN VERGİ SÜRESİ UZATMA ÇAĞRISI!
- 04DEVA BAŞKANI YILMAZ'DAN SERT TEPKİ
- 05BAŞKAN GÜNEŞ, 4. TARIM VE ORMAN ŞÛRASI’NA KATILDI
- 06HAMİTOĞLU'NDAN SARIYER TEPKİSİ
- 07BATMAN’DA TARİHİ DOKUNUŞLA MODERN DÖNÜŞÜM
- 08MİLLETVEKİLİ RAMANLI RADYO YÜKSEL'E KONUK OLDU
- 09Öğrenciler Gazze İçin Kermes Düzenledi
- 10Petrolspor U14 takımı Türkiye 4'ncüsü oldu
- 11BARO’DAN SARIYER TARAFTARINA SUÇ DUYURUSU
- 12TARİH, KÜLTÜR VE DAYANIŞMA BULUŞMASI
- 13İHSAN TAŞ YAPAY ZEKA İLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU
- 14EKMEN; ‘HOLİGANLIĞIN KİMSEYE FAYDASI OLMAZ!’
- 15TEMİZLİK KAMPANYASI HİLAL’DE BAŞLADI
Henüz Yorum yok