
GÜLTEPE ADEM, HİZMETE AÇILDI
Anneler Günü etkinlikleri kapsamında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde Gültepe Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Aile Destek Merkezi (ADEM), Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in katılımıyla hizmete açıldı.
Açılış kurdelesini kursiyerlerle birlikte kesen Vali Ekrem Canalp, Anneler Günü dolayısıyla kursiyerlere gül takdim etti. Kursiyerlerle bir araya gelerek sohbet eden Vali Canalp, ADEM’lerin kadınlar için hem bir sosyalleşme hem de eğitim ve öğretim alanı olduğuna dikkat çekti. Bazı kadınların burada aldıkları eğitimler sayesinde iş hayatına atıldığını vurgulayan Vali Canalp, bu gelişmenin toplumun genel refahına da katkı sağladığını ifade etti.

Kadınların aile ekonomilerine destek olmaları ve meslek edinmeleri amacıyla şehrin farklı mahallelerinde hizmet veren ADEM’ler, kadınların kişisel, mesleki ve sosyo-kültürel gelişimlerine önemli katkılar sunuyor. ADEM’leri ikinci evleri olarak gören kadınlar, katıldıkları kurslar sayesinde büyük başarılar elde ediyor.
Gültepe ADEM’de şu anda; Kur’an-ı Kerim, Okuma-Yazma, Müzik, 4-6 Yaş Kur’an-ı Kerim, 3-6 Yaş Oyun Odası, Aşçılık ve Pasta Yapımı, Bilgisayar, El Sanatları ve Kuaförlük olmak üzere toplam 8 alanda 108 kursiyer eğitim alıyor. İhtiyaca göre merkezde farklı meslek edindirme ve kişisel gelişim kurslarının da açılması planlanıyor.
Açılış törenine; Vali Canalp’ın yanı sıra Vali Yardımcıları Murtaza Ersöz, Muhammed Taha Canpolat, kamu kurum müdürleri, vakıf çalışanları ile kursiyerler katıldı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’IN KENT KİMLİĞİNE IŞIK TUTAN ÖNEMLİ ÜÇLEME
- 02TEMA’DA ARI DÖNEMİ BAŞLADI
- 03ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
- 04EKMEN “BU BİR SON DEĞİL, YEPYENİ BİR BAŞLANGIÇ”
- 05GIDA NUMUNELERİ ALINDI
- 06BAŞKAN ÇİFTÇİ, ESNAFIN TALEPLERİNİ TESK’E TAŞIDI
- 07GÜNEYKENT SAKİNLERİNİ DİNLEDİ
- 08BİSİKLETİ ÇALINAN YURTSEVER’E HÜDA PAR SAHİP ÇIKTI
- 09Nûbihar Derneği'nden anadile sahip çıkma çağrısı
- 10VALİLER KARARNAMESİ ÖNCESİ KRİTİK ZİYARET
- 11VALİLER KARARNAMESİ ÖNCESİ KRİTİK ZİYARET
- 12Milletvekili Oduncu’dan Hasankeyf yolundaki kazalara tepki
- 13''MAVİ - YEŞİL BATMAN'A HAYAT KATACAK''
- 14ŞEYH HALİD ANMASI 17-18 MAYIS’TA
- 15BEŞEVLER MAHALLESİ PIRIL PIRIL
Henüz Yorum yok