
İŞ DÜNYASI İŞKUR’UN YENİ MEVZUATINDAN MUZDARİP
İŞ DÜNYASI İŞKUR’UN YENİ MEVZUATINDAN MUZDARİP
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu yaptığı yazılı açıklamada, yeni istihdam paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Nasıroğlu “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik anlamda olağanüstü şartların yaşandığı aşikârdır. Bu bağlamda hükümetimiz gerek işverenleri, gerekse istihdama ihtiyacı olanları korumak adına yeni kararları hayata geçirmektedir. Ne var ki bazen çözüme yönelik ortaya konulan kararlar çözümsüzlüğü de beraberinde getirebilmektedir.
Resmi gazetede yeni istihdam paketi ile 12 yıl önce çıkan bir kararı revize edilerek yeniden ileri sürülmüştür. Bu yeni revize pakette daha önce 6 ay çalıştırılan bir personel 6 ay istihdam zorunluluğu vardı, yeni yayınlanan genelgede 6 ay çalıştırıp 18 ay istihdam etme yani toplamda 24 ay zorunluluğu getirilmiştir. Maalesef bu zorunluluk beraberinde bazı sıkıntıları getirmektedir. Uzun süreli istihdam istendiğinden emek yoğun sektörlerde uygulaması zorlaştırıldı. Eleman alımını sınırlandırarak olup işsizliği ve kayıt dışılığı tetikleyecektir.
Genç işsizliğin yetiştirilmesini engeller, buda sorumluluk ve cezai işlemleri yüksektir.
Bu şekli ile bu genelge Batman’ın can damarı olan tekstil sektöründe ciddi manada etki yaratacak ve sıkıntılar yaşanacaktır. Seçim arifesinde bu tür bürokratik zorlukların iş piyasasında ciddi tepkilere neden olduğu aşikârdır. Alınan bu kararın yanlış algılara ve uygulamalara sebebiyet vermemesi açısından iş dünyasının temsilcisi olarak konuya ilişkin bir açıklama yapmanın yerinde olduğunu düşünmekle birlikte, ilgili uyarılarımızın dikkate alınarak genelgenin tekrardan gözden geçirilmesini muhataplarından beklediğimizi belirtiriz” dedi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’IN KENT KİMLİĞİNE IŞIK TUTAN ÖNEMLİ ÜÇLEME
- 02TEMA’DA ARI DÖNEMİ BAŞLADI
- 03ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
- 04EKMEN “BU BİR SON DEĞİL, YEPYENİ BİR BAŞLANGIÇ”
- 05GIDA NUMUNELERİ ALINDI
- 06BAŞKAN ÇİFTÇİ, ESNAFIN TALEPLERİNİ TESK’E TAŞIDI
- 07GÜNEYKENT SAKİNLERİNİ DİNLEDİ
- 08BİSİKLETİ ÇALINAN YURTSEVER’E HÜDA PAR SAHİP ÇIKTI
- 09Nûbihar Derneği'nden anadile sahip çıkma çağrısı
- 10VALİLER KARARNAMESİ ÖNCESİ KRİTİK ZİYARET
- 11VALİLER KARARNAMESİ ÖNCESİ KRİTİK ZİYARET
- 12Milletvekili Oduncu’dan Hasankeyf yolundaki kazalara tepki
- 13''MAVİ - YEŞİL BATMAN'A HAYAT KATACAK''
- 14ŞEYH HALİD ANMASI 17-18 MAYIS’TA
- 15BEŞEVLER MAHALLESİ PIRIL PIRIL
Henüz Yorum yok