
YURT DIŞINDA BURSLU EĞİTİM OLANAKLARI
Öğretmenlere "Yurt Dışında Burslu Eğitim Olanakları" konulu seminer verildi.
Batman Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle "Öğretmen Akademisi Buluşma Projesi" kapsamında Rektör Prof. Dr. İdris Demir tarafından "Yurt Dışında Burslu Eğitim Olanakları" konulu konferans verildi.
Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansa Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fahrettin Nas, akademisyenler ve öğretmenler katıldı.
Öğrencilerin girişimci bir anlayışla uluslararası eğitim almalarının, ülkenin uluslararası etkileşim kapasitesine, bilimsel, ekonomik, bölgesel ve küresel kalkınma konularında nitelikli iş birliklerinin artmasına imkân sağlayacağını anlatan Prof. Dr. İdris Demir, ülkede çok sayıda öğrencinin bu burslu eğitim olanaklarından faydalanması için eğitimlere devam edeceklerini dile getirdi. Öne çıkan burs programları hakkında katılımcıları bilgilendiren Rektör Demir, ülkede ve dünyada birçok önemli ismin bu burslardan faydalandığını ve her bir programın kendine özgü imkânları olduğundan söz etti.
Yurtdışı burs programlarının Jean Monnet Burs Programı, Yabancı Hükümet Burs Programları, Erasmus Değişim Programı, Fulbright Burs Programı, Chevening Burs Programı, TÜBİTAK Yurtdışı Doktora Eğitimi Bursları, Türkiye Eğitim Vakfı (TEV) Bursları, Alman Akademik Değişim Servisi Bursları (Daad),Fransa ve Ortak Doktora Bursları, Kanada’da Burs Olanakları, Çin Hükümeti Bursları, Güney Kore Devlet Bursları ve Japonya Hükümeti (Monbukagakusho: MEXT) Araştırma Bursu olduğu bilgisini veren Rektör Demir, bu bursların başvuru şartlarına ve içeriklerine ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MİLLETVEKİLİ RAMANLI RADYO YÜKSEL'E KONUK OLDU
- 02Öğrenciler Gazze İçin Kermes Düzenledi
- 03Petrolspor U14 takımı Türkiye 4'ncüsü oldu
- 04BARO’DAN SARIYER TARAFTARINA SUÇ DUYURUSU
- 05TARİH, KÜLTÜR VE DAYANIŞMA BULUŞMASI
- 06İHSAN TAŞ YAPAY ZEKA İLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU
- 07EKMEN; ‘HOLİGANLIĞIN KİMSEYE FAYDASI OLMAZ!’
- 08TEMİZLİK KAMPANYASI HİLAL’DE BAŞLADI
- 09Doyan; ‘Asla kabul edilemez, özür dilemeye davet ediyoruz’
- 10Milletvekili Oduncu’dan Petrolspor’a yapılan ırkçı saldırılara sert tepki
- 11BATMAN - İZMİR UÇUŞLARI BAŞLIYOR
- 12Ramanlı, İluh Mahallesindeki sorunları dinledi
- 13ESNAF ODASI’NDAN EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 14MAHALLELİ İSTEDİ, VALİ CANALP TALİMAT VERDİ
- 15ŞAMPİYONLUK DÜĞÜMÜ SON HAFTAYA KALDI
Henüz Yorum yok