
‘‘KAYIPLAR BULUNSUN, FAİLLER YARGILANSIN!’’
İHD Batman Şubesinin Gülistan Caddesi girişinde yaptığı açıklamada; “Bizler; kayıp yakınları ve hak savunucuları olarak; gözaltında kaybedilen insanlarımızın akıbetinin açığa çıkarılmasındaki ısrarımız, hukuk, insan hakları, barış ve demokrasi taleplerimizle bir kez daha bu alandayız. 562 haftadır tüm çağrılarımıza rağmen hâlâ hukuk işletilmiyor, cezasızlık politikalarıyla failler aklanmaya devam ediliyor. Demokratik devletlerin öncelikli görevi, hukukun üstünlüğünü güvence altına almak, hukukun tarafsız, doğru, adil ve etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamaktır. Devlet adına suç işleyen faillerin bir an önce yargı önüne çıkarılabilmesi için, yargı mensupları, soruşturmalarını yürütürken, kararlarını verirken bağımsız, tarafsız ve ilkesel bir tutumla, tüm baskı, tehdit ve müdahalelerden uzak bir şekilde hareket etmeleri gerekmektedir.
Bu gün yine buradan bu topraklarda kaybedilen yüzlerce insanın faillerinin, insanlığa karşı suç işleyen sorumluların ortaya çıkarılmasını ve yargılanmalarını talep ederken, 25 yıl önce gözaltına alınarak kaybedilen İsa Soysal’ın sesi oluyoruz. Evli ve üç çocuk babası İsa Soysal, 1988 sonbaharında Silopi'ye bağlı Bozalan köyünün Karuğ mezrasındaki evine gelen sivil giyimli kişiler tarafından zorla götürüldü ve bir daha kendisinden haber alınamadı. İsa Soysal tarım ve hayvancılıkla uğraşıyordu ve daha önce hiç gözaltına alınmamıştı. Eve gelen kimliği bilinmeyen sivil iki kişi, ‘Seninle işimiz var, Diyarbakır'a gideceğiz’ diyerek İsa Soysal ile birlikte köyden ayrıldılar. Köyden ayrıldıktan sonra İsa Soysal’dan bir daha haber alamayan ailesi, 10 gün kadar bekledikten sonra, Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek İsa’nın kayıp olduğunu, orada olup olmadığını sordu, ancak olumsuz cevap aldı. Kardeşi başta olmak üzere ailesi ve yakınları, polis, hastane, hapishanelerden İsa Soysal’ı sordular. Gelen ihbarlar üzerine Soysal ailesi, Irak’taki hastane ve hapishanelerde de İsa’yı aradı ancak bir sonuç alamadı. Gözaltında kayıplara karşı mücadele yürüten bizler, hakikat adına, adalet adına, vicdan ve insanlık onuru adına mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.
Bir cumartesi annesinin dediği gibi “Adalet, adaletsizliğin saltanatını yeninceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. ”Kayıplarımızı unutmayacağız! Gözaltında kaybedilen insanlarımızı aramaktan asla vazgeçmeyeceğiz.” Şeklinde açıklamada bulundular.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TPAO Batman Bölge Müdürü Sn. Murat KARATAŞ TÜGVA Batman İcathane öğrencilerini Ağırladı
- 02GARZAN ÇAYINDA RAFTİNG HEYECANI
- 03‘ADALETİN SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ’
- 0452 YILLIK HUSUMET BARIŞLA SON BULDU
- 05TÜZÜN VE BİLİR AİLESİN’DEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 06BATMAN VALİLİĞİ “İNSAN HAYATI ÖNCELİĞİMİZ”
- 07AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI YAPILDI
- 08KUR’AN ZİYAFETİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 09“KÜRTÇE ÖĞRETMEN KADROSU NEDEN SADECE 6”
- 10PETROLSPOR’DA UMUTLAR PLAY-OFF'A KALDI
- 11EMEK “İŞSİZLİK AZALACAK, TRAFİK RAHATLAYACAK”
- 12Batman’a 16 yeni hekim atandı
- 13BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
- 142 BİN FİDAN TEHLİKEDE Mİ?
- 15REKTÖR DEMİR, KURUL TOPLANTISINA KATILDI
Henüz Yorum yok