
1 MİLYON 748 BİN 629 KİŞİ TAM KART KULLANDI
YILIN İLK ÇEYREĞİNDE 1 MİLYON 748 BİN 629 KİŞİ TAM KART KULLANDI
Pandemi kurallarının esnetilmesiyle birlikte toplu taşıma hizmetlerinden faydalanan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Batman Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, yılın ilk çeyreğinde otobüste kart okutan kişi sayılarını açıkladı.
1 milyon 748 bin 629 kişi tam kart ile belediye otobüslerini kullanırken, 126 bin 573 kişi ise 45 dakika içerisinde tekrar kart basarak ücretsiz aktarım hizmetinden faydalandı.
Okulların açılmasıyla birlikte, 2021-2022 eğitim ve öğretim sezonunda belediye otobüs hizmetlerinden 944 bin 464 öğrenci ve öğretmen faydalanırken, bunların içerisinde 522 bin 630’u abonman kart hizmetinden, 27 bin 647 kişi de bir duraktan başka bir noktaya ulaşmak için otobüs değiştirerek aktarım hizmetinden faydalandı.
Yılın ilk çeyreğinde otobüs seferlerinden faydalanan kart tipi ve kişi sayıları şu şekilde sıralandı; 31 bin 674 kişi indirimli, 931 bin 567 kişi ücretsiz (engelli, yaşlı, gazi, şehit yakını, basın mensubu, sağlık personeli, PTT görevlisi, güvenlik görevlisi, belediye personeli gibi) 274 bin 928 kişi jin kart, 9 kişi 2 binişlik Ul kart, 93 kişi 4 binişlik Ul kart, 7 bin 516 sürücü tam kartı ile 12 bin 998 kişi de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kartını okuttu.

Batman’da bin 252 otobüs durağı bulunuyor, vatandaşlar Akıllı Bilet uygulaması sayesinde ‘otobüslerin hangi güzergahta sefer yaptığını’, ‘otobüsün hangi saatte kalkış yapacağını’, ‘otobüsün gidecekleri noktalara ne zaman ulaşabileceği’ sorularını uydu sistemi aracılığıyla takip edebiliyorlar.
.jpg)
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
- 02“SASON ÇİLEĞİ, DÜNYA PAZARINDA YERİNİ ALACAK”
- 03Cansuyu Derneği Batman’da kurban çalışmalarına hazır
- 04ATIK PİL KAMPANYASI DEVAM EDİYOR
- 05MALABADİ’DE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
- 06DİCLE ELEKTRİK ENERJİ ALTYAPISINI GELECEĞE TAŞIYOR
- 07BATMANLI GENÇLER ALS’YE UMUT OLDU, BATGEV SAHİP ÇIKTI
- 08KÖY OKULU TÜRKİYE FİNALİNE KALDI
- 09BAHÇEVAN OCAKBAŞI AÇILDI
- 10AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 11TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 12BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
- 13BOKSOR M.ALİ ORTAÇ, MİLLİ TAKIM KAMPINDA
- 14Gençlik piknikte; bahar şenliğine ilgi
- 15“19 MAYIS, DİRENİŞ RUHUNUN YENİDEN CANLANDIĞI TARİHTİR”
Henüz Yorum yok