
BELEDİYEDEN İMAR AÇIKLAMASI
BELEDİYEDEN İMAR AÇIKLAMASI
Batman Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Batman Park AVM kavşağındaki arsa aile ilgili sosyal medyada yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
.jpg)
Batman Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Batman Park AVM kavşağındaki arsa aile ilgili sosyal medyada yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Batman Belediyesi, iddialarla açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Bazı sosyal medya hesapları ile haber mecralarında ilimiz Merkez (Batmanpark AVM Kavşağı) 290 ada 2 nolu parsel üzerinde devam eden inşaat ile ilgili 07.03.2022 günü bir takım asılsız iddialarda bulunularak, bu alanın imara aykırı şekilde iş merkezine dönüştürüldüğü ileri sürülmüştür. Söz konusu İlimiz Merkez (Batmanpark AVM Kavşağı) 290 ada 2 nolu parselin imar değişikliğine dair meclis kararı, eski ve yeni imar planı örnekleri ile inşaat ruhsatı incelendiğinde görüleceği üzere; 1)-Son imar değişikliğinden önce Bitişik Nizam 8 kat, -1 Kat Bodrum, Anayol Çekme Hattı 5m, Konut + Ticaret Alanı, Taban Alanı (TAKS) 0,30 ve Emsal (KAKS) 2,40 olarak kayıtlı iken, 2)-M.DEMİR başkanlığında toplanan Batman Belediye Meclisinin aldığı 08.11.2019 tarihli ve 12-531 sayılı İmar Planı Değişikliği kararı ile son hali Bitişik Nizam 10 kat, -3 Kat Bodrum, Anayol Çekme Hattı 3m (1,5m çıkma), Turizm ve Konaklama + Ticaret Alanı, Taban Alanı (TAKS) 0,75 ve Emsal (KAKS) 7,50 olarak değiştirilmiştir. 3)-Yukarda bahsedilen imar değişikliğine uygun şekilde, 30.06.2020 tarihinde Batman Belediyesi tarafından söz konusu arsaya “Apart Otel” inşaat ruhsatı verilmiştir. 4)-Yapılan denetim ve kontrollerde yapının inşaat ruhsatına uygun şekilde devam ettiği gözlenmiş olup, inşaat ruhsatında yada imar planında hiçbir değişiklik yapılmamıştır. 5)-Yukarda açıklanan değişiklik sonucu ilave 2 kat bodrum, ilave 2 kat yükseklik, fonksiyon değişikliği, 3 kat emsal artışı, 2,5 kat taban alanı artışı ve çekme mesafelerinin yarıya düşürülmesi iddia sahiplerinin kendi görev yaptıkları dönemde yapılmıştır.
Şehir Estetiği ve mimarisini mevcut imar planlarını değiştirerek bozanlar, Batman’ a yapmış oldukları bu ihaneti çeşitli iftiralarla örtbas etmeye çalışmaktadırlar. Söz konusu arsa ve inşaat ile ilgili Belediyemizce her hangi bir işlem yapılmamış, yapılması da söz konusu değildir” denildi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’IN KENT KİMLİĞİNE IŞIK TUTAN ÖNEMLİ ÜÇLEME
- 02TEMA’DA ARI DÖNEMİ BAŞLADI
- 03ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
- 04EKMEN “BU BİR SON DEĞİL, YEPYENİ BİR BAŞLANGIÇ”
- 05GIDA NUMUNELERİ ALINDI
- 06BAŞKAN ÇİFTÇİ, ESNAFIN TALEPLERİNİ TESK’E TAŞIDI
- 07GÜNEYKENT SAKİNLERİNİ DİNLEDİ
- 08BİSİKLETİ ÇALINAN YURTSEVER’E HÜDA PAR SAHİP ÇIKTI
- 09Nûbihar Derneği'nden anadile sahip çıkma çağrısı
- 10VALİLER KARARNAMESİ ÖNCESİ KRİTİK ZİYARET
- 11VALİLER KARARNAMESİ ÖNCESİ KRİTİK ZİYARET
- 12Milletvekili Oduncu’dan Hasankeyf yolundaki kazalara tepki
- 13''MAVİ - YEŞİL BATMAN'A HAYAT KATACAK''
- 14ŞEYH HALİD ANMASI 17-18 MAYIS’TA
- 15BEŞEVLER MAHALLESİ PIRIL PIRIL
Henüz Yorum yok