
ELVEDA HASANKEYF
AYM Hasankeyf’i gömdü
Anayasa Mahkemesi (AYM), UNESCO’nun 10 kriterinden dokuzunu yerine getiren Hasankeyf’i sular altında bırakacak düzenlemeye vize verdi.
AYM’nin kararıyla Ilısu Barajı nedeniyle Hasankeyf’teki yerleşim alanının daha üst bölgelere taşınması kesinleşti. AYM’nin Hasankeyf’e ilişkin verdiği kararda şöyle denildi: “Mevcut ilçe merkezinin (Hasankeyf) su altında kalmasına sebep olacak Ilısu Barajı ve HES yapımının Anayasa’ya aykırılığı ileri sürülmüş ise de bu yapım işinin, dava konusu kural tarafından öngörülen bir husus olmaması nedeniyle bu kapsamda denetime konu yapılabilmesi mümkün değildir.
AYM DÜZENLEMEYE VİZE VERDİ
Belirlenen ilçe merkezi (Hasankeyf) ve belediye sınırlarının yöresel gereksinimlere uygun olup olmadığı, kamu yararını gerçekleştirip gerçekleştirmediği bir siyasi tercih sorunu olarak kanun koyucunun takdirinde bulunduğundan bu husus, yerindelik denetimi kapsamında olup anayasa yargısının denetiminin konusu dışında kalmaktadır.” Hasankeyf, 1981 yılında Türkiye’de doğal koruma alanı ilan edilmişti.Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Merkezi Direktörü Mechtild Rössler, 2016 yılında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin antik kent Hasankeyf için UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne başvurmadığını söylemişti.
Etiketler : #ELVEDA,#HASANKEYF,
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01570 ARILI SEPET KOVANI DAĞITILDI
- 02SULAMA KANALLARINA SU VERİLDİ
- 03KURBANLIKLAR PAZARDA
- 04SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
- 05“SASON ÇİLEĞİ, DÜNYA PAZARINDA YERİNİ ALACAK”
- 06Cansuyu Derneği Batman’da kurban çalışmalarına hazır
- 07ATIK PİL KAMPANYASI DEVAM EDİYOR
- 08MALABADİ’DE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
- 09DİCLE ELEKTRİK ENERJİ ALTYAPISINI GELECEĞE TAŞIYOR
- 10BATMANLI GENÇLER ALS’YE UMUT OLDU, BATGEV SAHİP ÇIKTI
- 11KÖY OKULU TÜRKİYE FİNALİNE KALDI
- 12BAHÇEVAN OCAKBAŞI AÇILDI
- 13AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 14TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 15BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
Henüz Yorum yok