
Melle Mustafa Barzani Batman'da Anılıyor
Mela Mistefa Barzani ölümünün 37’nci yılı nedeniyle Pazar günü düzenlenecek anma etkinliği için Batman’a gelen KDP Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak “Silahlı mücadele artık artık bitmeli. Sadece siyaset yapılmalı. Kürtler olarak artık ölmek istemiyoruz” şeklinde konuştu.
BARZANİ ANILACAK
Kürdistan Demokrat Partisi (PDK/KDP) Batman İl Başkanlığı tarafından 6 Mart Pazar günü Vural Düğün Salonu’nda, Mela Mistefa Barzani için anma töreni düzenleyecek. KDP Bakur’un Genel Başkanı Sertaç Bucak Batman’a gelerek tören ile ilgili basın açıklaması yaptı. Kürt halkının ölümsüz lideri Mela Mistefa Barzani’nin 37’nci vefat yıl dönümü için bir anma etkinliği düzenleyeceklerini belirten Genel Başkan Bucak: “Bu anma toplantısında Barzani’nin Kürt halkı için yaptıkları anlatılacak ve onu anlamaya çalışacağız. Mela Mistefa Barzani Kürdistani bir liderdir”dedi.
ARTIK ÖLMEK İSTEMİYORUZ
Bucak: “İçinde bulunduğumuz aşamada son 10 yılda dünyadaki değişimlerde göz önüne alındığında Türkiye’de yani Kuzey Kürdistan’da silahlı mücadelenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Kürtler siyasal mücadele vermelidir. Başarının kaynağı demokrasidir. O anlamda bizlerde barışçıl, demokratik ve siyasal bir mücadeleyi benimsiyoruz. Türkiye’de Kürtlerin kendi kendisini yönetebileceğini düşünüyorum. Bu idari biçimlerin içerisinde kuşkusuz en uygun olanı federatif bir sistemdir. Kürtlerin kendi kaderini tayin etme hakkı olduğuna inanıyorum. Bu ülkede Türkler hangi haklara sahipse Kürtler de o haklara sahip olmalıdır. Bu nedenle barışçıl bir mücadele ile bakıyoruz ve şiddete karşıyız. Kürtler yaşayarak mücadele etsinler, ölerek değil. Biz çok öldük yeter artık, Kürtlerin artık ölmesini istemiyoruz.” ifadelerinde bulundu. Bucak son olarak, herkesi 6 Mart Pazar günü saat 13.00’da Vural Düğün Salonu’nda Kürt halkının ölümsüz lideri için yapacakları anma törenine beklediklerini söyledi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KIRKLARELİ VALİ YARDIMCISINDAN PETROLSPOR MESAJI
- 02Yamaç, “Çiftçi çaresiz, sistem değişmeden hiçbir şey değişmez”
- 03MİLLETVEKİLİ RAMANLI’DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI
- 0450 AYRI NOKTADAKİ ÇÖP KOVALARI YENİLENDİ
- 05REKTÖR DEMİR’DEN EMEKLİ PERSONELLERE PLAKET
- 06BİR KALP BİN UMUT DERNEĞİ’NDEN UNUTULMAZ 23 NİSAN ŞENLİĞİ
- 07Belediyeden festival eleştirilerine yanıt
- 08BATMAN BAROSU BÖLGE BİRİNCİSİ OLDU
- 09 “Hayırlı Olsun” Ziyaretleri Devam Ediyor
- 10YOLAĞZI KÖYÜ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENDİ
- 11DEM PARTİ, KAHVE FESTİVALİ İÇİN ŞEFFAFLIK İSTEDİ
- 12BESO’DAN DİJİTAL MEDYA ANLAŞMASI
- 13“EMEĞE SAYGI, ALIN TERİNE DEĞER”
- 1439 KİLO SKUNK ELE GEÇİRİLDİ
- 1523 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
Henüz Yorum yok