FATURALAR MUM'LU TEPKİ
Mum ve fatura yakarak elektrik zamları protesto edildi.
CHP Batman İl Teşkilatı, yüksek elektrik faturalarını mum yakarak protesto etti. Basın açıklamasına katılanlar, bu ay gelen yüksek elektrik faturalarını tepki amacıyla ateşe verdi.
‘ZAMLI FATURALAR İLE VATANDAŞI ÇARPTILAR’
Atatürk parkı önünde düzenlenen basın açıklamasına CHP Batman il Başkanvekili Adnan Yaşar, CHP İl yöneticileri ve parti üyeleri katıldı. Açıklamaya yoldan geçen bazı vatandaşlar da destek verdi. Burada açıklama yapan CHP İl Başkanı Danışmanı İrem Toğluk, “Enerji buhranının kahramanı Saray iktidarı, elektrik zamları ile ‘Kademeli Zam, Kademeli Zulüm’ politikasını uygulamaya koydu. Elektrikte kademeli soygunun mağdurları yine işçi, memur, emekli, çiftçi, esnaf oldu. Saray iktidarı, elektrikte ‘kademeli tarife’ adı altında Cumhuriyet tarihin en büyük zammını 1 Ocak günü yürürlüğe koydu.
Dar gelirlilere destek olacağını söyledikleri ilk kademeye bile yüzde 52 zam yaptılar. Şeytanın bile aklına gelmeyecek bu düzenlemeyle zamlı elektrik faturaları ile vatandaşı çarptılar.
Öte yandan ticarethane tarifesine de en üst kademeden tarihin en büyük zammı yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir kez daha söylüyoruz; Elektrik insan hakkıdır, ulaşılabilir ve insani yaşam koşullarında ödenebilir bir ücreti olmalıdır! Kara Kış Fonu derhal kurulmalı ve dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalıdır.
Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir. Aralık 2021 – Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127’ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri iade edilmelidir. Aynı şekilde, yılbaşında sanayi elektriğine yapılan yüzde 130, ticarethane tarifesine yapılan yüzde 125 ve tarımsal sulamada yapılan yüzde 95 oranındaki zamlar derhal geri çekilmelidir” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Üniversite Güvenliği Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
- 02Kent Genelindek 175 Ton Atık Toplandı
- 03BASKİ’DEN ALTYAPIYA ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM
- 04İŞKUR’dan Batman’da Girişimciliğe 430 Bin TL destek
- 05RAMANLI “KÜRTLERİ SDG’NİN GÜNAHLARI YÜZÜNDEN YALNIZ BIRAKACAK DEĞİLİZ”
- 06BELEDİYEDEN KAÇAK ET KESİMİNE NEŞTER
- 07Ramazan Ayı Farklı Etkinliklerle Dolu Dolu Geçecek
- 08Petrolspor Lisanslı Ürünleri Artık Online Satışta
- 09MÜDÜR ŞANVERDİ’DEN BAŞKAN DEMİR’E ZİYARET
- 1051 KİLOLUK ESRAR YAKALANDI
- 11BATMAN'DA ROJAVA İÇİN YÜRÜYÜŞ
- 12ŞAMPİYON ŞOV YAPTI!
- 13BESLENME ÇANTAM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
- 14İL BAŞKANI ÇETİN “YOLUMUZ BİR, GÖNLÜMÜZ BİRDİR”
- 15SAHTE KOMİSERİN ALTIN DOLANDIRICILIĞINA TUTUKLAMA




Henüz Yorum yok