"Seracılık bu bölgede gittikçe gelişecektir"
Batman’da sera bölgesi ilan edilen merkeze bağlı Balpınar (Grêsira) beldesinin Sêgırka Mahallesine Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından tarla günü etkinliği düzenlendi.
Etkinlikte salatalık, domates ve biber seralarını gezen Batman Valisi Hulusi Şahin, seraların verimi ve çalışmaları hakkında çiftçilerden bilgi alırken çiftçilerin sorun ve sıkıntılarını da dinledi.
Vali Şahin, seralara yaptığı ziyaretlerin ardından Sêgırka Mahallesinde bir çiftçiye ait bahçede oturup çiftçilerle sohbet ettikten sonra basın mensuplarına konuştu.
Yaptığı konuşmasında Şahin, “Valilik olarak İl Özel İdare kaynakları ve diğer kaynakları her zaman çiftçimizin emrine sunmaktan büyük mutluluk duyduk duymaya da devam edeceğiz. Ürün çeşitliliğini artırdığımız zaman kazanacağız. Biz kazandıkça ülke kazanacak ve Batman kazanacak.” dedi.
Etkinlik sonrası Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas, yapılan tarla günü ile ilgili İLKHA’ya değerlendirmede bulundu.
Çiftçilere sera desteğinde bulunduklarını hatırlatan Kiyas, “Bu yıl ilkbaharda İl Özel İdare destekli 100 çiftçimize 100 adet sera kurmuştuk. Çiftçilerimiz seralarını kurduktan sonra ürünlerini ektiler. Ürünlerimiz yetişti. Bugün seralarımızda tarla günü yaptık. Bu tarla günü vesilesiyle sayın valimiz, İl İdaresi Genel Sekreteri, Ziraat Odası ve çiftçilerimizle seralarımızı gezdik. Seralarımızda verimlerimiz gayet iyidir. Salatalıklar, domates, biber ve hatta patlıcan ekilmiş. Verimimiz iyi ancak mevsimsel olarak fiyatlar biraz düşük. Seralarımızın daha da geliştirilmesi için çalışmalarımız devam edecek. Balpınar beldesi Sêgırka köyü özellikle hem kışın hem de yazın seracılığa uygun olması nedeniyle çiftçilerimizin de çalışkanlığını da katarsak seracılık bu bölgede gittikçe gelişecektir.” ifadelerini kullandı.
Düzenlenen programa Batman Valisi Hulusi Şahin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Özer, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, kamu kurum yöneticileri ve çiftçiler katıldı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 02METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 0323 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 04TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 05ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”
- 06SOLİN CADDESİ’NE 100 TESPİH AĞACI DİKİLİYOR
- 07KARDELEN MAHALLESİ’NDE 23 NİSAN’A ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
- 08“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 09BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 10Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 11VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 12TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 13BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI
- 14BAKAN TEKİN’E ZİYARET
- 15SASON’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AKADEMİK DESTEK BAŞLADI




Henüz Yorum yok