Gültepe’de Taşkın ve Çamur Mağduriyeti
Batman’ın Gültepe Mahallesi 5430 Sokak’ta bulunan Villa Garden Sitesi çevresinde yaşayan vatandaşlar, bölgede yaşanan iki ayrı sorun nedeniyle uzun süredir mağdur olduklarını dile getirdi.
Vatandaşlar, Diyarbakır–Silvan yolu üzerinde, Marangozlar Sitesi tarafında bulunan dere yatağının önünün kapatılması sonucu her yağış sonrası dere yatağının taştığını, bu taşkın nedeniyle özel idare duvarına komşu olan ve Villa Garden Sitesi’ne bitişik evlerin bahçelerinin ve zemin katlarının sular altında kaldığını ifade etti.
Bunun dışında, Villa Garden Sitesi’nin bulunduğu bölgedeki altyapı eksikliğinin de ayrı bir mağduriyet oluşturduğunu vurgulayan vatandaşlar, yerleşim alanının çevresindeki yolların toprak zemin olması ve özellikle 5430 Sokağın asfaltlanmamış olması nedeniyle her yağmurda çamur oluştuğunu, bu durumun ulaşımı zorlaştırdığını ve günlük hayatı olumsuz etkilediğini söyledi.
Vatandaşların ortak açıklaması şöyle:
“Dere yatağının önünün kapatılması nedeniyle yaşanan taşkında Villa Garden Sitesi’ne komşu evlerin bahçeleri ve zemin katları sular altında kaldı. Bunun dışında 5430 Sokağın asfaltlanmamış olması nedeniyle her yağmurda çamurla boğuşuyoruz ve ulaşımda ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Dere yatağının açılmasını, kalıcı drenaj yapılmasını ve sokağımızın bir an önce asfaltlanmasını istiyoruz.”
Mahalle sakinleri, her iki sorunun da aylardır çözülemediğini belirterek yetkililerin kalıcı çözüm üretmesini talep ediyor.


Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Havalimanı Yaz Tarifesine Geçiyor: Uçuş Sayısı Yükseldi
- 02Yılmaz “Ekonomik kriz vatandaşın mutfağını vurdu”
- 03Batmanlı Esnafa 1 Milyon TL Kredi İmkanı
- 04BATMAN’DA İŞSİZLİKTE TARİHİ GERİLEME
- 05BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 06EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 07ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 08KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 09BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 10Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 11YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA
- 12METRUK BİNALARA ASLA TAVİZ YOK
- 13GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
- 14VALİ CANALP, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
- 15VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ




Henüz Yorum yok