Artık Teşhir Edilecekler
Yapı ruhsatı almayan kaçak yapıların önüne geçmek amacıyla Belediye Meclis Salonunda yapılan basın toplantısına; Eş Başkanların yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Şehriban Aydın, Ercan Astan, Nevzat Nemcik, Mehmet Zeki Hedekoğlu, Yapı Kontrol, İmar ve Şehircilik Müdürleri, teknik personel ile belediye meclis üyeleri katıldı.
Kaçak ve ruhsatsız yapılar sonucu ortaya çıkan çarpık yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla belediye ekiplerinin yapmış olduğu denetimlerde yaklaşık 43 yapının tespit edildiğini, bunların da yürütmeyi durdurma kararının bulunduğu ifade eden Belediye Eş Başkanları Dr. Demir ve Korkmaz: “Bina satın alırken veya ev sahibi olmak isterken olumsuzluklarla karşılaşılmaması için belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzden mutlaka imar izninin bulunup bulunmadığını, binanın ruhsatının bulunup bulunmadığını öğrenmelerini istiyoruz. Bundan böyle diğer kurumlarımızla da irtibata geçerek kaçak yapı olduğunu tespit ettiğimiz binalara kesinlikle su, elektrik, doğalgaz verilmeyecek, tapu işlemleri yapılmayacaktır. Halkımızın sonradan mağdur duruma düşmemek için ev alırken, satarken mutlaka belediyemizden bilgi almasını istiyoruz” dediler.
Bütün uyarılara rağmen bazı vatandaş ve müteahhitlerin eski alışkanlıklarından vazgeçme niyetinde olmadıklarını gözlemlediklerini belirten Eş Başkanlar: “Yanlış yapanların yanlışları yanlarına kesinlikle kâr kalmayacaktır. Batman’da bazı müteahhitler yaptıkları binalar nedeniyle istihdam adı altında Batman’a katkı sağladıklarını ifade ediyorlar. Bu kesinlikle yanlıştır. Çünkü 2018 yılında deprem yönetmeliğine göre binaların zemin etüdünün depreme uygun olup olmadığı ancak bizlerin vereceği izinle mümkün olacaktır. Bunun dışında yapılan yapılaşmalar kanun nezdinde imara aykırı yapıldığından dolayı kaçak duruma düşmektedir” uyarısında bulundu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KADINLARA DESTEK ÇALIŞMALARI MAHALLEDE ELE ALINDI
- 02MUHTARLAR TOPLANTISI STM’DE YAPILDI
- 03YEŞİLÇAM VE NOSTALJİ GECESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 04BATSO, TRC3 BÖLGESİ İÇİN DİKA MASASINDA
- 05ELİF NAZ KÖSEOĞLU SOFYA’DAN MADALYALARLA DÖNDÜ
- 06BATMAN TARAFSIZ 12 YAŞINDA
- 07KÜLTÜR VE SANATTA 4,6 MİLYONLUK KATILIM
- 08AÇIK SİNÜS LİFT VE İMPLANT BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 09KOZLUK’TA ÖĞRETMENLERE KANSER FARKINDALIK EĞİTİMİ
- 10YAKLAŞIK BİN YETİM ÇOCUĞUN YÜZÜ GÜLDÜ
- 11RAMANLI: BU ZULÜM SON BULSUN
- 12İHH, YARDIMLARI 5 BİN AİLEYE ULAŞTIRACAK
- 13BATMAN’IN NÜFUSU 662 BİN 626’YA YÜKSELDİ
- 14Oduncu, “Bölge takımlarına yönelik ırkçı saldırılar meclis gündeminde”
- 15SERDAR TUNCER BATMAN’DA GENÇLERLE BULUŞTU




Henüz Yorum yok