UYUM BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ
‘Yerelde Uyum Buluşmaları’nın 6’ncısı Batman'da gerçekleştirildi
Göç İdaresi Başkanlığı ile Uluslararası Göç Örgütü (IOM) iş birliği ile düzenlenen Uyum Buluşmalarının 6’ncısı Batman'da gerçekleştirildi.
Uyum buluşmalarının, Türkiye'de yaşayan yabancıların uyum faaliyetlerini arttırmak, sunulan hak ve hizmetler ile beraber yükümlülükler hakkındaki bilgilendirme yapmak ve iki topluluk üyeleri arasındaki etkileşimi artırmak amacıyla gerçekleştirildiği bildirildi.
Programın açılışında konuşan Batman İl Göç İdaresi Müdürü İbrahim Halil Tokmak, Göç İdaresi Başkanlığının merkez ve taşra teşkilatlarıyla birlikte ihtiyaçlar doğrultusunda kendini güncelleyen bir kurum olduğunu söyledi.
Göç İdaresi Başkanlığının aynı zamanda yaklaşık 5 milyonun üzerinde yabancıya hizmet verdiğini aktardı.
Tokmak, Göç İdaresi Başkanlığının yabancıların ülkeye girişi, kayıt altına alınması, kamu düzeni açısından problem oluşturabilecek yabancıların sınır dışı edilmesi ve insan ticareti mağdurlarının korunması alanında olmak üzere birçok alanda faaliyetine devam ettiğini anlattı. Tokmak, "Yürütmüş olduğumuz hizmetlerde; her bir yabancıyı birer gönül elçisi olarak görmekte ve vatandaşlarımız ile uyumuna büyük önem vermekteyiz." dedi.
Toplantıda yabancılara yönelik uyum faaliyetleri ile ilgili kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması, sorun ve ihtiyaç konuları görüşüldü.
Kurum yöneticileri tek tek söz alarak, yabancılara yönelik hizmet ve faaliyetler ile ilgili bilgi verdi. Toplantı, katılımcıların soru, cevap ve önerilerin sunulması ile sona erdi.
Batman İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda iki oturumlu olarak düzenlenen programa; Batman Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, İl Göç İdaresi Müdürü İbrahim Halil Tokmak, IOM Program Yetkilisi Hazal Öz, Göç İdaresi Başkanlığı Göç Uzmanı İsmail Aslan, kurum amirleri ve göçmenler katıldı.(İLKHA)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞAMPİYON ŞOV YAPTI!
- 02BESLENME ÇANTAM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
- 03İL BAŞKANI ÇETİN “YOLUMUZ BİR, GÖNLÜMÜZ BİRDİR”
- 04SAHTE KOMİSERİN ALTIN DOLANDIRICILIĞINA TUTUKLAMA
- 05“MAZLUM COĞRAFYALARI GÖZETMEK, BİZLERE TARİHİN YÜKLEDİĞİ BİR VAZİFEDİR”
- 06“BİRLİK BOZULURSA HERKES KAYBEDER”
- 07BELEDİYE’DEN ATIK UYARISI
- 08UMUT KERVANI'NDAN 2025'TE 16 MİLYON TL'LİK YARDIM
- 09SAĞLIK UÇUŞLARINDA KRİTİK ÜS: BATMAN HAVALİMANI
- 10Batman’da Özel Eğitim Merkezlerinden %27 Zam Tepkisi
- 11KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 12TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 13ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 14Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 15ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI




Henüz Yorum yok