Batman’da 15 Temmuz anma programı düzenlendi
FETÖ'nün ABD'nin desteğiyle 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbe girişiminin 3’üncü yıldönümü dolayısıyla Batman Valiliği tarafından anma programı düzenlendi. Batman'da vatandaşlar 15 Temmuz günü bir kez daha meydana indi.
Batman Valiliği Adalet Bulvarı üzerinde bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine bir kez daha tepki gösterirken, darbe girişiminin başarısız olmasını ise kutladılar. Etkinliğe katılan binlerce vatandaş sık sık tekbirler getirdi.
Protokolün de katıldığı etkinlik Hafız Şeyh Münir Abdulcevad'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, 15 Temmuz şehit ve gazileri için dua etti. Daha sonra program, slayt gösterimleriyle devam etti.
İstanbul'daki Yeşilköy Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen anma törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması canlı olarak dinlendikten sonra ilahi ve marşlar seslendirildi.
Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Batman Valisi Hulusi Şahin, alanı dolduran vatandaşlara teşekkürlerini iletti.
Şahin, "15 Temmuz zaferiyle beraber biz 16 Temmuz sabahı çok daha güçlü, büyük bir Türkiye’ye uyandık. Biz bugün kahramanlarımızla övünüyoruz. Kahramanlarımızı asla unutmayacağız. Ama bilin ki hainleri de unutmamak lazım. Bu ihaneti asla unutmayalım ve unutturmayalım. Fethullah Gülen adındaki sahte peygamber, kendini Mehdi, kâinat imamı ilan eden papaz bizim evlatlarımızı kandırdı. Bizim evlatlarımızı mankurtlaştırdı ve bize karşı silah çeker hale getirdi. Kendi silahlarımızla maalesef şehit olduk. Bir daha 15 Temmuzu yaşamamak için uyanık olmalıyız. Öyle uyanık olmalıyız ki evlatlarımızı çok iyi yetiştirmeliyiz." diye konuştu.
Program ilahilerin seslendirilmesinin ardından son buldu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KAR VE YAĞMUR SONRASI HASAR GÖREN YOLLAR ONARILIYOR
- 02Torbadan zehir çıktı!
- 03“Hasankeyf’i arkeolojik merkezlerden biri haline getirmeyi hedefliyoruz”
- 04KALDIRIMLAR GENEL BAKIMDAN GEÇİYOR
- 05Ramazan Öncesi Marketlere Sıkı Denetim
- 06BAKAN ERSOY RAKAMLARI AÇIKLADI
- 07 KÜTÜPHANELER HİZMETE GİRDİ
- 08SU BORCUNA AF YOK, YASAL SÜREÇ VAR
- 09İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KURUM VE ODA ZİYARETLERİ
- 10BARAT BAŞKANI ÇİFTÇİ RADYOLAR YALNIZLIĞINIZI PAYLAŞAN DOSTUNUZDUR
- 11HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ AÇILIYOR
- 12BAKAN ERSOY, BATMAN’A GELİYOR
- 13Batman, ramazan ayını dolu dolu geçirecek
- 14TOKİ BÖLGESİNE YENİ İÇME SUYU HATTI
- 15Batman, TÜBİTAK’tan 15 ödül aldı




Henüz Yorum yok